DAÜ'de Warwıck Üniversitesi'nden Yüksek Lisans Diploma İmkanı - Son Dakika
Güncel

DAÜ'de Warwıck Üniversitesi'nden Yüksek Lisans Diploma İmkanı

DAÜ\'de Warwıck Üniversitesi\'nden Yüksek Lisans Diploma İmkanı

DAÜ, Warwick Üniversitesi ile imzaladığı anlaşma sonucu öğrencilere Warwick Üniversitesi yüksek lisans diploması imkanı sunuyor.

25.09.2013 15:49

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İngiltere'nin en iyi 10 üniversitesi arasında yer alan Warwick Üniversitesi ile imzaladığı anlaşma sonucu öğrencilere Warwick Üniversitesi yüksek lisans diploması imkanı sunuyor. 2011-2012 Akademik Yılı'nda imzalanan protokol gereğince iki üniversite arasında yüksek lisans programları verilmesi, ortak araştırma projeleri çerçevesinde çalışılması, akademik personel değişimi ve DAÜ'den Warwick doktora programlarına öğrenci gönderilmesi yer almaktadır.

Esnek Modüler Program

2011-2012 Akademik Yılı itibari ile uygulamaya konulan program çerçevesinde Warwick Üniversitesi "Supply Chain Management - Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi" ile "Engineering Business Management - Mühendislik İşletme Yönetimi" yüksek lisans dersleri verilmektedir. Modüler bir program olarak sunulan eğitim programı bir yıl içerisinde tamamlanmakta ve derslerin bir haftası öğretim üyesi gözetiminde, iki haftası da proje çalışması şeklinde gerçekleşmektedir. DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Tanova, derslerin her iki üniversitenin de uzman öğretim üyeleri tarafından verilmekte olduğunu ve yüksek lisans programlarının esnek bir modüler programa sahip olduğunu vurguladı. Toplamda 9 ders ve bir tezden oluşan programda derslerin tümünün DAÜ kampüsü içerisinde verildiğini aktaran Prof. Dr. Tanova, dileyen öğrencilerin alacakları 9 dersten 2'sini Warwick Üniversitesi'nde veya Warwick Üniversitesi'nin anlaşmalı olduğu diğer üniversitelerde alma hakları olduğunu aktardı. Prof. Dr. Tanova, programların modüler bir yapıya sahip olduğundan öğrencilerin her modül öncesinde programa başvurabileceklerinin de altını çizdi.

Teknik Alanlarda Yetişen Kişilere Yöneticilik Eğitimi

Prof. Dr. Tanova, teknik alanda yetişen kişilere yöneticilik eğitimi sunduklarını belirterek günümüzde inovasyon, verimlilik ve iyi yönetimin kurumların ve ulusların başarısında büyük rol oynadığını, sadece kişisel becerilerin değil aynı zamanda ekiplerin daha iyi birlikte çalışabilmesi, daha etkin yönetilmesi ve doğru hedeflerin belirlenerek gereken yapıların oluşturulmasının da son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Tanova, programların bu yönde kişilere katkı sağladığını da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Tanova, daha ayrıntılı bilgiye http://warwick.emu.edu.tr adresinden ulaşılabileceğinin de altını çizdi.

Prof. Dr. Hashemipour: "İlk mezunlarını verdi"

DAÜ Uluslararası İlişkiler ve İdari İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Majid Hashemipour DAÜ'nün başarı ile programı yürütmekte olduğunu belirterek şimdiye kadar 16 mezun verdiklerini ve mezunların Warwick Üniversitesi'nde düzenlenen mezuniyet törenine katıldıklarını aktardı. Program Yöneticisi John Elridge ise programın başarı ile yürütüldüğünü ve öğrencilerin programdan memnun olduklarını dile getirerek bu yöndeki çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DAÜ'de Warwıck Üniversitesi'nden Yüksek Lisans Diploma İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement