Daü’de İranlı Öğrenciler Nevruzu Kutladı - Son Dakika
Güncel

Daü’de İranlı Öğrenciler Nevruzu Kutladı

Daü’de İranlı Öğrenciler Nevruzu Kutladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde (DAÜ) "Doğanın Uyanışı" Olarak Adlandırılan Nevruz Bayramı Çerçevesinde Kutlama Etkinlikleri Gerçekleştiriliyor.

21.03.2011 22:14  Güncelleme: 22:15

Doğu akdeniz üniversitesi'nde (daü) "doğanın uyanışı" olarak adlandırılan nevruz bayramı çerçevesinde kutlama etkinlikleri gerçekleştiriliyor. İlk Nevruz Kutlaması dün akşam (20 Mart 2011 Pazar) 800 öğrenci üzerinde bir katılım ile İranlı öğrenciler için gerçekleştirildi. DAÜ Deniz Tesisleri'nde DAÜ Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı'na bağlı Uluslararası Ofis organizasyonluğunda gerçekleşen geceye İranlı öğrencilerin yanısıra Türkiye, Nijerya, Kosova, Moğolistan, Azerbaycan, Çin ve Tacikistan'lı öğrenciler de katılarak kendi kültürel kıyafetleri ile çeşitli gösteriler yaptılar.

Geceye katılan konuklara İran'ın kültürel yemekleri ikram edildi. DAÜ misafiri olarak ülkemizde bulunan Gazi Üniversitesi Prof. Dr. Rıza AYHAN da DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. ÖZTOPRAK ile geceye katıldı. Prof. Dr. AYHAN, DAÜ'nün sahip olduğu uluslararası ortama ve tüm öğrencilerine göstermiş olduğu ilgiye hayran kaldığını belirtti.

DAÜ'deki Nevruz Kutlamaları bu akşam (21 Mart 2011) DAÜ Deniz Tesisleri'nde gerçekleştirilecek olan Azerbaycan Nevruz Kutlaması ile devam edecek. Gecede Azerbaycan'ın tanınmış sanatçısı Sevda ALAKBARZADE de öğrencilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Daü’de İranlı Öğrenciler Nevruzu Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement