Darüşşafaka Doğuş çıkışa geçmek için Milano'da - Son Dakika
Güncel

Darüşşafaka Doğuş çıkışa geçmek için Milano'da

Darüşşafaka Doğuş çıkışa geçmek için Milano\'da

Darüşşafaka Doğuş, Euroleague'de geçen haftaki kötü sonuçları unutturmak ve yeniden çıkışa geçmek için yarın Milano deplasmanına çıkacak.

01.02.2017 14:59  Güncelleme: 15:00

Üst üste alınan Anadolu Efes ve Zalgiris yenilgileriyle playoff yolundaki avantajını kaybeden Daçka, Emporio Armani Milano karşısında galip gelerek hem ilk 8'deki yerini korumak hem de İstanbul'da kaybettiği maçın rövanşını almak istiyor. Euroleague'de bu sezon ikinci haftada İstanbul'da oynanan maçı Darüşşafaka Doğuş 80-81 kaybetmişti.

Maç öncesi İstanbul'daki hazırlıklarını Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yaptığı antrenmanla tamamlayan Darüşşafaka Doğuş'ta yarın akşamki maçta sakatlıkları süren Marcus Slaughter, Semih Erden ve Scottie Wilbekin forma giymeyecek. Yeni transfer Okben Ulubay ise koç Blatt'in tercihine göre 12 kişilik kadroda yer alabilecek.

Darüşşafaka Doğuş'un bu haftaki rakibi Emporio Armani Milano ise bu sezona iyi başladı ve ilk 7 maçta 4 galibiyet aldı. Ancak 8. haftadaki Kızılyıldız yenilgisinden itibaren düşüşe geçen Milano arka arkaya 10 maç kaybetti ve Euroleague'de son sıraya kadar geriledi. Sahasında Galatasaray ve Olimpiyakos karşısındaki iki galibiyetle moral bulan Milano geçen hafta da Real Madrid'i deplasmanda son ana kadar zorladı.

BLATT: SAKATLIKLARLA BAŞA ÇIKMALIYIZ

Darüşşafaka Doğuş'un baş antrenörü David Blatt de Emporo Armani Milano maçıyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Müthiş bir basketbol atmosferine, tarihine ve geleneğine sahip Milano'da oynamak her zaman çok özeldir. Bunun zor bir deplasman olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca son haftalarda Milano'nun oyununda ciddi bir gelişme oldu. Biz ise sakatlık problemleriyle mücadele ediyoruz. Ancak bu da sezonun bir parçası; bununla başa çıkmalı ve üstesinden gelmek zorundayız. Deplasmanda bu önemli maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız."
Daçka'nın Amerikalı power forveti Luke Harangody ise bu maçın öneminin bilincinde olduklarını söyledi: "Doğrusu bu hafta çok yetenekli bir rakiple karşılaşacağız, özellikle sahalarında çok iyi oynuyorlar. Bu bizim için çok önemli bir maç. Sahaya tamamen konsantre olarak çıkmalı ve bütün enerjimizi ortaya koymalıyız. Bu maçta galibiyet için takımdaki her oyuncunun enerjisine ve katkısına ihtiyacımız var."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Darüşşafaka Doğuş çıkışa geçmek için Milano'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement