Dar Gelirli Üniversite Öğrencilerine Burs Desteği - Son Dakika
Güncel

Dar Gelirli Üniversite Öğrencilerine Burs Desteği

Dar Gelirli Üniversite Öğrencilerine Burs Desteği

Adana'da, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in girişimiyle aralarında garsonluk yaparak tıp ve mühendislik bölümlerini kazanan 2 öğrencinin de bulunduğu 11 öğrenciye burs imkanı sağlandı

14.10.2013 15:03

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in girişimiyle aralarında garsonluk yaparak tıp ve mühendislik bölümlerini kazanan 2 öğrencinin de bulunduğu 11 öğrenciye burs imkanı sağlandığı bildirildi.

Vali Hüseyin Avni Coş, yazılı açıklamasında, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in girişimleri sonucunda üniversite sınavlarında başarı gösteren ve aralarında aynı iş yerinde garsonluk yaparak tıp ve mühendislik fakültelerini kazanan iki öğrencinin de bulunduğu 11 başarılı öğrenciye karşılıksız burs verileceğini belirtti.

Coş, maddi durumları yetersiz olan öğrencilere, Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanlığını Başaran Ulusoy'un yaptığı Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV) tarafından 250-300 lira arasında karşılıksız burs verileceğini ifade etti.

TURSAV tarafından maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilerden değişik üniversitelerin tıp fakültelerini kazananlara üniversite son sınıfa kadar her ay 300 lira, diğer bölümleri kazanan öğrencilere ise her ay 250 lira burs verileceğini bildiren Coş, şunları kaydetti:

"Bu öğrencilerimiz arasında bir kebap salonunda garson olarak çalışan ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ni kazanan Ramazan Eren ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği'ni kazanan Tolga Turhan da bulunuyor. Maddi durumlarının yetersizliği karşısında duyarlılık örneği sergileyip Adanalı başarılı öğrencilerimizin burs alabilmelerini sağlayan Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik'e ve 11 başarılı öğrencimize burs imkanı veren Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy'a teşekkür ediyoruz. Bu öğrencilerimizin, üniversite öğrenimlerini başarıyla tamamlayıp, ülkemize ve milletimize yararlı örnek fertler olacaklarına yürekten inanıyorum." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dar Gelirli Üniversite Öğrencilerine Burs Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement