Danıştay Başkanı Muş'ta - Son Dakika
Güncel

Danıştay Başkanı Muş'ta

Danıştay Başkanı Muş\'ta

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, başkanlık sisteminin dünyanın birçok ülkesinde uygulandığını ve iyi neticeler alındığını söyledi.

14.05.2012 17:16

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, başkanlık sisteminin dünyanın birçok ülkesinde uygulandığını ve iyi neticeler alındığını söyledi.

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Muş Alparslan Üniversitesi'nin (MŞÜ) misafiri olarak Muş'a geldi. THY'nin tarifeli uçağıyla Muş'a gelen Hüseyin Karakullukçu'yu Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Adalet Komisyonu Başkanı Beytullah Bektaş, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ile yargı ve üniversite personeli karşıladı. Konferansa katılmak üzere MŞÜ Rektörlüğü'ne geçen Hüseyin Karakullukçu, rektörlük odasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Karakullukçu, daha önce başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamalara yönelik tepkilerin hatırlatılması üzerine, demokratik ülkelerde eleştirilerin olmasının doğal olduğunu kaydetti. Başkanlık sisteminin yadırganmaması gerektiğinin altını çizen Karakullukçu, "Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan ve iyi neticeler alınan bir sistemdir. Başkanlık sistemi güçlü bir idaredir. Hükümet idareciler, bakanlıklar, parlamentonun içerisinden çıkmıyor. Halkın seçmiş olduğu başkan tarafından atanıyor. Dolayısıyla güvenoyu almasına gerek yok. Biz gündemde olduğu için yorumumuzu yaptık. Bizim siyasetle bir ilgimiz yok. Bu sistemi beğenen, tartışılmasını isteyen olacaktır, tartışılmasını istemeyen olacaktır. Saygı duymak lazım" dedi.

Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Karakullukçu şöyle konuştu:

"Anayasa kanunların ana kaynağıdır. Onun için anayasalar çok önemlidir. Anayasa devletin şeklini, devletin organlarının nasıl işleyeceğini tayin eden genel fakat en güvenli yasadır. Devletin diğer kurumları tarafından görüş bildirilmesi lazım. Bu görüşler bir yerde toplanıyor. Tabii ki herkesin düşüncesini anayasaya yazmak mümkün değil. İçerisinde seçilecek olan, haklın yararına olacak madde veya düzenlemeleri anayasa dediğimiz kavram içerisinde yer alacağını umuyoruz. Bunun halk oylamasına sunulacağını bekliyoruz. Anayasa, dediğimiz gibi yasanın başı, anası olduğuna göre, halk adına yapıldığına göre, halkın katılımı olması lazım. Düşünceler farklı olabilir ama sağlıklı bir anayasa için bunlar olması lazım. Bundan önceki anayasalar halk tarafından anayasalar değildi. Daha çok bazı koşulların sonucu meydana gelmiş. Onun için bunu önemsiyoruz."

Rektör Nihat İnanç tarafından çeşitli hediyeler verilen Karakullukçu, 'Danıştay'ın Önemi' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Burada yargı mensupları ile üniversite öğrencilerine Danıştay'ın önemiyle ilgili konuşma yapan Karakullukçu, daha sonra Adalet Sarayı'na geçti. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Karakullukçu, Vali Ali Çınar'ı ziyaret etti. Muş'ta çok güzel ağırlandığını ifade eden Karakullukçu, Muşluların misafirperverliğine dikkat çekti.

Ziyaretten dolayı mutlu olduğunu kaydeden Vali Ali Çınar da son zamanlarda üniversitenin düzenlediği konferanslarla kente çok sayıda önemli şahsiyetlerin geldiğini vurguladı. Bu tür konferansların kent için çok önemli olduğuna işaret eden Çınar, "Bugün gerçekleşen konferansa da sizlerin katılması bizleri çok mutlu etti. üniversitemizin düzenlediği bu tür konferanslar ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

Karakullukçu, valilik ziyaretinin ardından polis helikopteriyle Van'a hareket etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Danıştay Başkanı Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement