Dağoğlu, Tekirdağ'da Temaslarda Bulundu - Son Dakika
Güncel

Dağoğlu, Tekirdağ'da Temaslarda Bulundu

Dağoğlu, Tekirdağ\'da Temaslarda Bulundu

AK Parti İstanbul milletvekili Türkan Dağoğlu, 16 Ağustos Perşembe günü Tekirdağ'da önemli temaslarda bulundu.

17.08.2012 12:07

Öncelikli olarak Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Dağoğlu, burada Başkan Cengiz Günay ve meclis üyeleriyle görüştü; Tekirdağ'da sanayinin başlıca sorunları ve talepleri konusunda kendilerinden bilgi aldı.

Dağoğlu, daha sonra Tekirdağ Sakatlar Derneği'ne bir ziyarette bulundu. Burada Tekirdağlı engelli vatandaşlarımızla görüşen milletvekili Dağoğlu, kendisine iletilen sorunları ve talepleri dinlemiş; gerekli mercilerle telefonda görüşerek talepleri iletmiştir. Yeni yasama döneminde kanunda yer alan "özürlü" ifadesinin kaldırılarak yerine "engelliler" ifadesinin getirileceğini açıklayan Dağoğlu, Ağustos ayı başında kamuya 7000 engelli memurun ataması ve kura çekiminin gerçekleştiğini anımsattı. AK Parti hükümetinin, geçen 10 yılda engellilerin yaşam kalitesini iyileştirmek adına önemli adımlar attığını belirten Dağoğlu, Özürlüler Kanunu'nu da eğitimden bakım hizmetlerine, ayrımcılığın önlenmesinden istihdama dek birçok alanda devrim niteliğinde yenilikler getirdiğini söyledi.

"Bizim önceki hükumetlerden farkımız, insana verdiğimiz önemde gizli. Engelli kardeşlerimizin durumunun iyileştirilmesi adına tüm yaptıklarımız yardım veya lütuf olarak değil, bizzat onlara zaten varolan en tabii haklarını teslim etmek adına yapılıyor. Bizim için asıl önemli olan, zihinlerdeki engellerin kaldırılmasıdır," diyen Dağoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Diğer partilerin engellemelerine ve ayak diremelerine karşın 2010 yılında öncülüğünü yaptığımız referandum sonucunda Anayasa'da değişiklik yaptık ve engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık içeren kanunların Anayasa Mahkemesi engeline takılmamasının yolunu açtık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde engellilere yönelik çalışmaları koordine etmekten sorumlu bir genel müdürlük kurduk. Evde bakım ücreti uygulamamız devam ediyor. Engelli öğrencilerimizi 2005 yılından beri okullara ücretsiz taşıyoruz. Yani biz "insanı yaşat ki devlet yaşasın" tavsiyesini siyasetimizin odak noktasına somut bir şekilde yerleştiriyoruz."

Dağoğlu, son olarak AK Parti'nin Beyoğlu Belediyesi'yle ortak olarak Tekirdağ merkezde düzenlediği iftar yemeğine katıldı. "Bir İstanbul milletvekili olmama karşın, komşu kentlerimizle de sürekli temas halinde bulunmanın önemine inanıyorum. Bu yüzden sadece kendi bölgemle sınırlı kalmayıp, zaman zaman Tekirdağ'a geliyorum. TBMM Çocuk Hakları İzleme Komisyonu başkanı da olmam sıfatıyla, buradaki çocuk yuvalarını geziyor; valilik ve Milli Eğitim müdürleriyle sürekli temas kuruyorum," diyen Dağoğlu, Tekirdağ'ın Türkiye ortalamasının oldukça altındaki işsizlik rakamlarının ekonomik gelişme ve refah anlamında çok şey ifade ettiğini, AK Parti'nin 11 yıldır süregelen doğru ve akılcı politikalarının bu yaşanan olumlu gidişatta büyük payının olduğunu kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dağoğlu, Tekirdağ'da Temaslarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement