Cumhuriyetle Yaşıt Vatandaşlar Filme Konu Oldu - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyetle Yaşıt Vatandaşlar Filme Konu Oldu

Cumhuriyetle Yaşıt Vatandaşlar Filme Konu Oldu

Eskişehir Valisi Tuna: "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak bu sene cumhuriyetle yaşıt olan yaşlılarımızı da bu sevince ortak etmek istedik"

28.10.2013 14:33

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Yaşıtımız Cumhuriyet" adlı proje kapsamında hazırlanan filme ilişkin, "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak bu sene cumhuriyetle yaşıt olan yaşlılarımızı da bu sevince ortak etmek istedik" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıl dönümü münasebetiyle Eskişehir Valiliği ile Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından gerçekleştirilen "Yaşıtımız Cumhuriyet" adlı proje kapsamında, kentte ikamet eden 1923 doğumlu 262 kişinin sağlık ve sosyal durumları incelemeye alındı.

Proje çerçevesinde Eskişehir Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ve Kurtuluş Savaşı günlerindeki mücadele ile cephelerden görüntülerin yer aldığı filmde, cumhuriyetle yaşıt Adil Ünver, Ahmet Gözütokoğlu, Ahmet Yedibela, Anzavur Önalan, Ayşe Yavuz, Hacer Uçsaray, Hafize Uzun, İbrahim Akıncı, Mehmet Molla, Mustafa Kemal Öken, Mümin Meke, Nefise Derman, Nuri Anık, Safiye Araz, Şerife Ertunç, Şerife Uçar ve Şevket Erkut'la yapılan röportajlara yer verildi.

Yaklaşık 9 dakikalık filmin başında düşüncelerini paylaşan ve aynı zamanda Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Tuna, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünü milletçe büyük bir gururla idrak etmenin sevinci içerisinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Millet olarak 90 yıl önce küllerimizden 'Anka Kuşu' misali yeniden doğmuşuz. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak bu sene cumhuriyetle yaşıt olan yaşlılarımızı da bu sevince ortak etmek istedik ve 'Yaşıtımız Cumhuriyet' projesini bu vesileyle gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza çok daha iyi bir Türkiye bırakmak ümidiyle, bütün vatandaşlarımın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

Film, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla cumhuriyetle yaşıt vatandaşlar onuruna yarın verilecek yemekte ilk kez gösterilecek. Vali Tuna, etkinlikte ayrıca 1923 doğumlu kişilere birer 90. yıl hatıra madalyası verecek. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyetle Yaşıt Vatandaşlar Filme Konu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement