Cumhuriyet Gazetesine Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Gazetesine Suç Duyurusu

Cumhuriyet Gazetesine Suç Duyurusu

Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo'ya ait 4 sayfalık ek yayınlamasını kınayan avukatlar ve vatandaşlar, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

15.01.2015 16:09  Güncelleme: 16:27

Cumhuriyet Gazetesi'nin Charlie Hebdo'ya ait 4 sayfalık ek yayınlamasını kınayan avukatlar ve vatandaşlar, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sosyal medya üzerinde toplanan ve Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen bir grup, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, köşe yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya, imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü hakkında " hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, dini değerleri aşağılamak" suçlarını işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundular.

Gazeteci Adem Özköse, Cumhuriyet Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunmak için toplandıklarını belirttiği açıklamasında, "Bizler burada peygamberimize yönelik bu saldırıyı protesto etmek için ve Cumhuriyet Gazetesi başta olmak üzere bu gazetede peygamberimizin sözde resimlerini yayınlayanlar hakkında dava açmak için toplandık. Peygamberimiz bir Müslüman'ın her şeyidir, kırmızı çizgisidir. Kimse ifade özgürlüğü maskesi takarak, basın özgürlüğü edebiyatı yaparak Müslümanların peygamberine hakaret edemez, saygısızlık yapamaz. Hiçbir şekilde bizim peygamberimize hakaret etmeyi bir basın özgürlüğü olarak görmüyoruz böyle bir basın özgürlüğü tanımıyoruz" dedi.

Gazetenin yayınının tüm Türkiye'de öfke patlamasına neden olduğunu belirten ve bireysel olarak suç duyurusunda bulunan Avukat Ali Çezik ise "İslam inancına göre Peygamberimizin bedeni, çehresi çizilemez, resmedilemez, rol edilemezken aşağılayıcı bir karikatür karakteri ile yayına verilmesi kabul edilemez. İslam inancının bu prensibini Müslüman bir ülke ve toplumda yayın yapan Cumhuriyet kepazesi pardon gazetesi bilmemesi imkansızdır. Özgürlüklerin de sınırı vardır ve bu sınır diğer insanların haklarının başladığı noktadır. Bu yayınla milyonlarca kişinin dini inançları ve Peygamberimizin ruhaniyeti incitilmiş, hakaret edilmiş suç işlenmiştir" açıklamalarında bulundu.

Bir grup avukat adına açıklama yapan Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı da Cumhuriyet Gazetesi'nin Hz. Muhammed'i aşağılayıcı karikatürlere yer vermesinden rahatsızlık duyduklarını belirterek, suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sunacaklarını ifade ettiler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement