Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Savcı Kiraz'ın Öldürülmesiyle İlgili Açıklama - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Savcı Kiraz'ın Öldürülmesiyle İlgili Açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Savcı Mehmet Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, savcının teröristlerin kurşunuyla öldüğünü söyledi.

02.04.2015 18:44  Güncelleme: 19:35

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Savcı Mehmet Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

"SAVCIMIZA 01:30'DA OTOPSİ YAPILDI"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; "Savcımızın odasından silah sesleri gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz yasal müdahalede bulundu. Bu esnada teröristler de içeriden güvenlik güçlerine silahla karşılık vermişlerdir. "Savcımız ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 2 terörist, olayda 7.65 mm çaplı Fransız model tek silah kullandı. Şehit savcımıza saat 01.30'da adli tıp kurumunda otopsi yapıldı.

"ATEŞ EDİLEN SİLAH TERÖRİSTLERİN KULLANDIĞI SİLAH"

Otopsi sonucuna göre; şehit savcımızın başına bitişik atışla ateş edildi. Ateş edilen silah teröristlerin kullandığı 7.65 mm silah. Teröristlerin çantasında bomba olmadığı anlaşıldı."

"TERÖRİSTLERİN GÖRÜŞMEK İSTEDİĞİ AVUKAT TANRIKULU ADLİYEYE GELMEDİ VE TELEFONLARA ÇIKMADI"

"İstanbul Baro Başkanı sayın Ümit Kocasakal, avukat Şükriye Erden ve özellikle Sami Elvan'ın teröristlerle iletişimleri sağlanmış, uzun görüşmelere rağmen teslim olmamışlardır. Teröristlerin görüşmek istediği avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara da çıkmamıştır. Kimseye zarar gelmemesi için, özellikle Sami Elvan'ın ( Berkin Elvan'ın babası) teröristlerle iletişimi sağlanmış, uzun görüşmelere rağmen teslim olmamışlardır" denildi.

BAŞSAVCI'NIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE;

Konuyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında ilk incelemelere göre;

1- Olayın başından sonuna kadar Cumhuriyet Başsavcılığımız ve emniyet birimleri koordineli ve birlikte hareket etmişlerdir.

2-Öncelikle herhangi bir silah kullanılmaksızın ve kimseye zarar gelmeksizin rehin alma işleminin sonlandırılması amaçlanmıştır.

3-Bu bağlamda İstanbul Baro Başkanı Sayın Ümit Kocasakal, Avukat Şükriye Erden ve özellikle Sami Elvan'ın terörislerle iletişimleri sağlanmış, uzun görüşmelere rağmen teslim olmamışlardır. Teröristlerin görüşmek istediği Avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlarada çıkmamıştır. Görüşme devam etmekteyken Cumhuriyet Savcımızın odasından peş peşe silah sesleri gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz yasal müdahalede bulunmuşlardır. Bu esnada teröristlerde güvenlik güçlerine silahla karşılık vermişlerdir.

4-Çatışma bittiğinde Cumhuriyet Savcımız ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış, yapılan tedaviye rağmen hayata döndürülememesi üzerine şehit olmuştur.

5-İki terörist ise suçta kullandıkları 7.65 mm çaplı Fransız model tabanca ve bu silaha ait çok sayıda boş kovan, dolu mermi ile ölü olarak etkisiz hale getirilmiştir.

6-Şehit Cumhuriyet Savcımızın 1 Nisan 2015 saat 01.30'da Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucu elde edilen bilgilere göre Cumhuriyet Savcımızın başına bitişik atış olacak şekilde silahla ateş edildiği, ateş edilen silahın ise teröristlerin kullandığı 7.65 çaplı silah olduğu tespit edilmiştir.

7-Teröristlerin yanlarındaki çantada bomba olabileceği düşüncesiyle fünye ile kontrollü patlatıldığı, çantada bomba bulunmadığı tespit edilmiştir.

8-Teröristlerde bir tanesinin adliyeye elinde avukat cübbesiyle sahte olduğu düşünülen avukat kimliği ile içeriye üst araması yapılmadan girdiği güvenlik kamera kayıtlarından tespit edilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma etkin bir şekilde sürdürülmekte olup, tamamlandığında ayrıntılı bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Cumhuriyet Başsavcılığı\'ndan Savcı Kiraz\'ın Öldürülmesiyle İlgili Açıklama
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Savcı Kiraz'ın Öldürülmesiyle İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • Tek Türk 66: Umarım bu olaydan sonra başsavcılarımız verecekleri hukuk kararlarını daha yasal ve caydırıcı ceza verirler yoksa bölücülerin akıllanacağı yok bunlar ne anlar demokrasi insan hakları hepsi bunlar için Fas'a fiso chp mantığı ve görüşlü insanlar güya Atatürk'ün yolundan giden parti yerin dibine girsin chp 4 42 Yanıtla
  • efee: otopsi bile yapılmadan apar topar defnedildi polis kurşunlarıyla öldürüldü diyenler okuyunda utanın varsa utanmanız 11 33 Yanıtla
  • Aslan Guclu: Kina yaksin polisi suclayanlar. . . 14 27 Yanıtla
  • adem: hadi kürtleri bir yere kadar anladik bu teröristler ne istiyor, o kadar acikki emperyalist köpegi olduklari 13 4 Yanıtla
  • Arda: Allah rahmet eylesin 10 2 Yanıtla
  • hüloğğ: Savcının başına 3 vücuduna 2 mermi isabet ettiği otopsi raporuyla kesinleşti ve nasıl oluyor da sadece 2 merminin hangi silahtan çıktığı açıklanıyor diğerleri açıklanmıyor ya da terörist-eylemci sempazitanı kişiler öldürmek maksatlı olsa bile merhum savcıya neden 5 el ateş ediyorlar, kendimce derin düşüncelerdeyim ve kumpas olduğu konusunda ciddi şüphelerim var 9 3 Yanıtla
  • mehmet sadık: Neden açıklama gereği oldu acaba, doktorlar mı yalan söylüyorlardı? 3 8 Yanıtla
  • Demokrat: Sezgin Tanrıkulu neredeymiş acaba! Milletvekili aday pazarlıkları varken savcının hayatının ne önemi var hazret için! 9 2 Yanıtla
  • Ahmet: Çok ilginç! Örgüt üyeleri etkisi hale getirilmeden şehit savcımızın 15 m ilk odadan alınması ve ambulans giderken çatışmanın hala devam etmesi ..... 4 6 Yanıtla
    cabbar: Ferat devrem afferin. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement