Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet 93 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çankırı'da düzenlenen törenle kutlandı.

29.10.2016 13:45

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çankırı'da düzenlenen törenle kutlandı.

Vali Mesut Köse'nin valilikte protokol üyelerini kabulüyle başlayan tören, yağışlı hava nedeniyle Belediye Meydanı yerine Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda devam etti.

Vali Köse, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Abdullah Dede tarafından törene katılanların selamlanmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Köse, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in ilanının 93. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlandığını ifade etti.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla andıklarını dile getiren Köse, "Emperyalist güçler emellerini gerçekleştirmek için Anadolu'yu kendi aralarında taksim ederek cihan devletini yok etmeye adeta yemin etmişlerdi. 'Geldikleri gibi gideceklerdir. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. ya istiklal, ya ölüm' diyen bir millete karşı karşıya olduklarını bilemezlerdi." diye konuştu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Milli Mücadele sürecinin zaferle noktalandığını anlatan Köse, 29 Ekim 1923'te de Cumhuriyet rejiminin ilan edildiğini, bugünün Türk milletinin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu kaydetti.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından Ahi Yaran Derneği Genç Yaranlar ekibi tarafından yaran gösterisi yapıldı.

Program, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışlarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement