"Belediyeyi 22 Milyon Lira Borcu ile Devraldık" - Son Dakika
Güncel

"Belediyeyi 22 Milyon Lira Borcu ile Devraldık"

"Belediyeyi 22 Milyon Lira Borcu ile Devraldık"

Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, "Belediyeyi 22 milyon lira borcu ile devraldık." dedi.

08.08.2014 00:15  Güncelleme: 08:17

Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, "Belediyeyi 22 milyon lira borcu ile devraldık" dedi.

Karaatay, belediyede düzenlediği basın toplantısında, belediyenin borcu bulunduğunu, bu nedenle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

"Eski yönetim esnafa 4 milyon 750 bin lira borç bırakmış" diyen Karaatay, göreve başladıktan sonra tasarruf uyguladıklarını belirtti.

Karaatay, şöyle dedi:

"Belediyeyi 22 milyon lira borcu ile devraldık. Bu borcun ödenmesi için tasarrufa gittik. Sadece akaryakıtta her ay 40 bin lira tasarruf yaptık. Halkın parası eski yönetim tarafından çarçur edilerek birilerine peşkeş çekilmiş. Şebeke suyu yeterli olmasına rağmen eski yönetim kuyulardan su çekmiş. Böylece oluşan 70 bin lira elektrik bedelinden belediyemizi kurtardık. Boşa giden harcamaların önüne geçerek bu paraları halkın hizmetine sunduk. İlçe 4 ayda daha temiz bir görünüme kavuştu. Temizlik personeli gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor."

Belediyenin engellilere yönelik de projeleri olduğunu anlatan Karaatay, bozuk olan engelli rampalarının onarıldığını dile getirdi.

Karaatay, her ay bir engelliye akülü tekerlikli sandalye hibesinde bulunduklarını kaydetti.

İlçe merkezinde Devlet Demir Yollarına ait arazinin satışına yönelik soru üzerine Karaatay, şöyle konuştu:

"Arazinin satışı için Özelleştirme İdaresine devri yapıldı. Girişimler sonucunda özeleştirme kararı iptal edildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ilçeyi ziyareti sırasında durumu izah ettik. Arazinin satış kararının iptal edileceğini söyledi. Bu arazide belediye binası ve küçük bir mescit yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Kültür Merkezi'nin de açılışını en kısa sürede gerçekleştireceğiz."

-Kurtalan Belediye Başkanı Karaatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Belediyeyi 22 Milyon Lira Borcu ile Devraldık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement