Cumhurbaşkanı Gül Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül Gaziantep'te

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ni ziyaret eden Gül, cuma namazını Ulu Cami'de kıldı

06.12.2013 15:18

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ni ziyaret eden Gül, kampüse gelişinde öğrencileri selamladı. Gül, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu'dan da üniversiteye ilişkin bilgi aldı.

Rektörlük makamında gazetecilere açıklamada bulunan Gül, üniversiteyi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hasan Kalyoncu'nun birçok kişinin  olduğu gibi kendisinin de yakın dostu olduğunu söyleyen Gül, siyasette eski dönemlere uzanan arkadaşlıkları ve dostlukları bulunduğunu bildirdi.

Gül, "Kendisini kaybetmeden önce de böyle bir üniversiteyi kurmak için ne kadar arzulu ve azimli olduğunu hepimiz biliriz. Bu yönde açıkçası epey koşturmuştur. Böyle bir üniversiteyi hayata geçirmek en büyük arzularından birisiydi. Ama bugün memnuniyetle görüyorum ki, kendisinin hayatta arzu ettiği büyük ideali, ailesi, kardeşleri, çocukları, tüm sevenleri, herkes olmak üzere Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı gerçekleştirmeye çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaliteli üniversite binaları görmekten memnun olduğunu ifade eden Gül, çok büyük kamu kaynaklarının devlet üniversitelerine harcanmasına rağmen, eğitim binaları ve teknik üniversite binalarının bile bir mimari estetiğe uygun şekilde yapılmadıklarına vurgu yaptı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde buna özen gösterilmesinin kendisini ayrıca memnun ettiğini bildiren Gül, rektörden eğitim ve önceliklerine dair bilgi alacağını da söyledi. Sağlam bir başlangıç yapılması durumunda sağlam bir geleceği olacağına dikkati çeken Gül, üniversitenin herkese kollarını açacağını dile getirdi.

Gül, "Burada hem ülkemiz hem de insanlık için çok değerli gençler yetiştirilecektir. Bu vesile ile değerli arkadaşımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. İyi insanların isimleri bu şekilde devam eder. Buradan mezun olan her çocuk muhakkak ki, onun karnesinin sevap hanesine yazılır" dedi.

Bu ideali gerçekleştirenleri tebrik eden Gül, üniversiteye başarılar diledi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yıldız da Gaziantep'in tarih, kültür ve sanayinin önemli bir şehri olduğunu kaydederek, şehri bilimin ve eğitimin de öncüsü yapmak istediklerini söyledi.

-Ulu Cami'de cuma namazı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını da Ulu Cami'de kıldı. Namazın ardından cami cemaati ile sohbet eden Gül, çıkışta vatandaşlarla selamlaştı. - Gaziantep

Cumhurbaşkanı Gül Gaziantep\'te
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement