Cumhurbaşkanı Gül'den Bir İlk - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül'den Bir İlk

Cumhurbaşkanı Gül\'den Bir İlk

Cumhurbaşkanı Gül, 28 yıl sonra Çankırı'ya giden ilk Cumhurbaşkanı oldu.

08.11.2012 14:52  Güncelleme: 15:22

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehirlerin geleceğinin vizyonlu bir bakış ile güzel olacağını belirterek, "İyi imar yapılmaz ve iyi planlama olmazsa şehirlerin geleceği problemli olur. O bakımdan belediyelere çok önem veriyorum. Son dönemlerde yerel yönetimler, belediyelerle ilgili çok güzel yasalar da yapılıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül Çankırı'daki temasları kapsamında Valiliği ziyaret etti.

Gül'ü, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz, İdris Şahin, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Özkan Ulutaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve diğer ilgililer karşıladı.

Valilik önünde dövizler taşıyan ve sevgi gösterileriyle kendisini bekleyen vatandaşların yanına giden Gül, sorunlarını iletmek isteyen Çankırılıları dinledi.

Bazı vatandaşlarla kucaklaşan Gül, daha sonra Vali Özcan'ın makamına geçti.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın "28 yıl sonra Çankırı'ya şeref vermeniz münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum" sözleriyle ziyareti için teşekkür ettiği Cumhurbaşkanı Gül, Anadolu'nun güzel illerinden Çankırı'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dışişleri Bakanı ve milletvekili olduğu dönemlerde geldiği Çankırı'yı cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiğini hatırlatan Gül, "Bazen Ankara'ya çok yakın olmanın avantajı da dezavantajı da oluyor. Her zaman rahat gidebiliriz dediğimiz için belki biraz gecikmiş oldu ama bu gelişimde, Ankara'dan buraya gelene kadar bir çok şeyin değiştiğini görmekten büyük memnuniyet duydum" diye konuştu.

Uzun süredir cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret yapılmayan Çankırı'da olmaktan duyduğu memnuniyeti vurgulayan Gül, son yıllarda sanayi ve altyapıdaki gelişmelerle Çankırı'nın büyük dikkat çektiğini kaydetti.

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN BÜYÜK MÜJDE

Cumhurbaşkanı Gül, "İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda burada çok daha büyük sanayi yatırımları, endüstrinin çok daha geliştiğini göreceğiz. Ankara ile Çankırı'nın birleşmesi herhalde bir rüya olmayacak. Çünkü zaten ilçeler, yol üstünde çok güzel imkanlar var. Bütün illerimizde olduğu gibi burada da böyle büyük bir canlılığı görmekten büyük bir memnuniyet duydum" ifadesini kullandı.

Gül, yağışlı havaya rağmen kendisine gösterilen coşku ve misafirperverlik için de tüm Çankırılılara teşekkür etti.

Vali Özcan da, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti dolayısıyla Çankırı Üniversite Vakfı aracılığıyla 38 öğrenciye bir yıl boyunca aylık 150 liralık burs verileceğini, Polis Mesleki Eğitim Merkezi'nin arkasındaki alana da 5 bin fidan dikildiğini söyledi.

Özcan'dan kentle ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Çankırı Belediye Başkanlığı'na geçti.

"ANKARA'DAN BURAYA GÖÇ OLACAK"

Valilikten Belediye Başkanlığı binasına geçişi sırasında makam aracının camından yol kenarında kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları el sallayarak selamlayan Gül, belediye önünde de halka hitap etti.

Kuvvetli yağışa rağmen kendisini bekleyen vatandaşlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, Ankara'dan kent merkezine gelene kadar her şeyin geliştiğine ve güzelleştiğine tanıklık ettiğini söyledi.

Gül, "İnanıyorum ki birkaç sene sonra buralar çok çok daha fazla gelişecek. Ankara ile Çankırı'nın arasının birleşmesi, göreceksiniz çok uzun sürmeyecek. Hemşehrilerinizin bir çoğu Ankara'da yaşıyorlar, oradan buraya göç olacak göreceksiniz" dedi.

Gül,vatandaşların ıslanmasını istemediğini belirterek konuşmasını bitirdi.

"ANKARA'DAKİ 20 KİŞİDEN BİRİ ÇANKIRILI"

Konuşmasının ardından Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in makamına geçen Gül, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, "İnanıyorum ki Ankara'ya yakın olmanın avantajlarını artık toplama dönemi geldi. Daha önceki yıllarda Ankara'ya yakın olmanın dezavantajını yaşadı Çankırı. İnsanlar daha çok Ankara'yı tercih ettiler. Bana verilen bilgilere göre Ankara'da her 20 kişiden biri Çankırılı. Dolayısıyla orada büyük bir güç var demek ki" ifadelerini kullandı.

Çankırı'nın altyapısının güçlenmesinin kenti cazibe merkezi yapacağını vurgulayan Gül, "Ankara'dan buraya geri dönüşlerin olacağına inanıyorum. Sanayinin bu kadar hızlı bir şekilde gelişiyor olması da buraya tabii ki yeni nüfus taşıyacaktır, bu da kente daha büyük canlılık getirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Şehirleri, belediye başkanlarının imar faaliyetlerinin ve yolların güzelleştirdiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:

"Ne kadar çok vizyonlu bir bakış olursa şehirlerin geleceği de o kadar güzel olur. Ama iyi imar yapılmaz ve iyi planlama olmazsa şehirlerin geleceği problemli olur. O bakımdan belediyelere çok önem veriyorum. Son dönemlerde yerel yönetimler, belediyelerle ilgili çok güzel yasalar da yapılıyor. İnanıyorum ki bütün bunlar şehirlerimizi çok daha yaşanır ve mutlu bir şekilde vatandaşların hayat sürdüğü şehirler haline getirecektir."

ZİYARET ÖĞRENCİLERE YARADI

Çankırı Belediye Başkanı Dinç de 28 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı ağırlamaktan duydukları onuru dile getirerek, ziyaret anısına beş bölgede 100 bin ağaç dikileceğini, 2 bin öğrenciye 100'er liralık elbise kuponu dağıtılacağını bilgisini verdi.

Görüntü alınmasını ardından basına kapalı süren ziyaretler sırasında, Vali Özcan ve Belediye Başkanı Dinç, kentte yürütülen hizmetler hakkında Cumhurbaşkanı Gül'e bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün gelişinden önce Çankırı Valiliği'nin önüne ilaçlama makinesiyle gül suyu sıkıldı, Gül'ün gelişi sırasında da başından aşağı gül yaprakları atıldı.

Valilik binasının çevresine Türk bayraklarıyla aralarında "Cumhurun reisi hoşgeldiniz", "Sofradaki tuz bizden, müjdeli haberler sizden olsun" yazılı pankartlar asıldı.

Karşılamada, vatandaşların taşıdığı "Gönlümüzün Gül'ü Çankırımıza hoşgeldiniz", "Halkın Cumhurbaşkanı, Çankırı'dan sevgiler" dövizleri dikkat çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül'den Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement