Cübbeli Ahmet Hoca, Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Cübbeli Ahmet Hoca, Tahliye Edildi

Cübbeli Ahmet Hoca, Tahliye Edildi

Ahmet Mahmut Ünlü, tutuklu yargılandığı Karagümrük çetesine yönelik davada tahliye edildi.

07.12.2012 16:32  Güncelleme: 08:12

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, tutuklu yargılandığı Karagümrük çetesine yönelik davada tahliye edildi. Kararın 3. yargı paketi kapsamında verildiği öğrenilirken, Ünlü'ye yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 3 tutuklu sanık ile 10 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmayı eski bakanlardan Yaşar Okuyan ve işadamı Fadıl Akgündüz de izledi. Duruşmada taleplerin ardından mahkeme, kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Yaklaşık 2 saatlik aranın ardından mahkeme, dosyaya gelecek evrakların beklenmesine karar verdi. Mahkeme, celse arasında söz konusu evrakların gelmesi halinde mütalaanın hazırlanması için dava dosyasının savcılığa gönderilmesini kararlaştırdı.

Duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Barış Sezek'in üzerine atılı suçun yasal yaptırımı olan sevk maddelerinin alt ve üst sınırları, atılı suçların niteliği ve dosyada bulunan fiziki takip tutanaklarını göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, sanıklardan Ahmet Mahmut Ünlü ve Mahjouba Demirel'in de kamuoyunda 3. yargı paketi olarak bilinen 6352. sayılı yasanın 'Dava ve Cezaların Ertelenmesi' başlıklı geçici madde-1 hükmüyle, sanıklarına üzerine atılı suç vasfının değişme ihtimali, tutuklulukta geçirdikleri süreler, tutuklanmanın koruma tedbiri olmasını nazara alarak tahliyelerine karar verdi.

Mahkeme, tahliye kararını oy çokluğuyla aldı. Üye hakim Hikmet Şen ise karara muhalefet şerhi koydu. Hakim Şen, muhalefet şerhine gerekçe olarak, "atılı suçun niteliği, istenilen ceza miktarı, mağdureler arasında para hareketlerini gösteren ödeme belgeleri ve fiziki takip tutanakları, müşteki mağdur beyanlarını" gösterdi.

Mahkeme, Ünlü ve Demirel'e yurt dışına çıkış yasağı getirilmesine ve her çarşamba günü ikametlerine en yakın polis merkezine gidip imza atarak adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi. Duruşma, 18 Ocak 2013'e ertelendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cübbeli Ahmet Hoca, Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement