CÜ 2013 2014 Akademik Yılı Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

CÜ 2013 2014 Akademik Yılı Açılış Töreni

CÜ 2013 2014 Akademik Yılı Açılış Töreni

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) 2013-2014 akademik yılı açılış töreni yapıldı.

09.10.2013 23:33

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) 2013-2014 akademik yılı açılış töreni yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Kültür Merkezi'nde törende yaptığı konuşmada, göreve başladıkları 6 Ağustos 2012'den bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Üniversitenin geçen yılki açılış töreninde strateji planına ihtiyaç olduğunu söylediğini anımsatan Kocacık, bayramdan sonra yayınlanacak strateji planının, üniversitenin 5 yıl boyunca hangi adımları atacağını, neler yapacağını, kısacası yol haritasını çizeceğini belirtti.

Özlük haklarının kendileri için çok önemli olduğunu ve geçen yıl açılışta hak edenin hak ettiği kadroyu alacağını söylediklerini hatırlatan Kocacık, "Sözümüzde durduk. Şu anda kadro beklentisi içerisinde kimse yok" dedi.

"Ötekileştirmeye hayır" dediklerini aktaran Kocacık, "Farklılıklarımızı her zaman olduğu gibi zenginlik kabul ediyoruz. Ötekileştirmenin olmadığı bir üniversite için kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kocacık, üniversitede 45 bin 343 öğrencinin eğitim aldığına, CÜ'nün en fazla tercih edilen 6 üniversite arasında yer aldığına işaret ederek, kendilerine bu onuru yaşatan öğrencilere ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Üniversitenin sadece sayılarla olmayacağını bildiklerini ve kaliteyi artırmak için çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Kocacık, kurumsallaşmanın önemini bilerek çalıştıklarını söyledi.

Mobbingle mücadele için üniversite bünyesinde birim kurduklarını, yemekhane ve yurt sorunlarını çözmek için çalışmaların devam ettiğini de anlatan Prof. Dr. Kocacık, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

Konuşmanın ardından üniversite öğrencilerden oluşan koro, Türk Halk Müziği konseri verdi. Daha sonra CÜ Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Toparlı başkanlığındaki ekibin hayata geçirdiği Sivas Sözlüğü, genel ağ ortamında kullanıma açıldı.

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgay Biçer'in ilk dersi vermesinin ardından tören sona erdi.

Törene, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de katıldı.

-akademik yılı açılışı

-rektör faruk kocacık

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CÜ 2013 2014 Akademik Yılı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement