Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Gazeteci Yazar Taşgetiren, "İç Anadolu Bölgesi'ndeki vatandaşların çoğunluğu 'ülkeye barış gelsin, ülkede kan akmasın, evlere şehit cenazeleri gelmesin, analar ağlamasın' diyor.

14.07.2013 12:26  Güncelleme: 12:58

LALE BİLDİRİCİ - Çözüm süreci kapsamında, Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı olarak da görev yapan Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren,  "İç Anadolu Bölgesi'ndeki vatandaşların çoğunluğu 'ülkeye barış gelsin, ülkede kan akmasın, evlere şehit cenazeleri gelmesin. Analar ağlamasın' diyor. Bu noktada hiçbir tereddüt yok. Bölgedeki vatandaşların yüzde yüze yakını bu görüşü benimsiyor" dedi.

Taşgetiren, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  çözüm süreciyle ilgili İç Anadolu'da 13 il gezerek vatandaşların taleplerini dinlediklerini ve görüşlerini aldıklarını belirtti.

Bölgede binlerce insanla görüştüklerini anlatan Taşgetiren, halkın barış istediğini ve çözüm sürecine olumlu baktığını bildirdi.

Taşgetiren, şöyle konuştu:

"İç Anadolu Bölgesi'ndeki vatandaşların çoğunluğu 'ülkeye barış gelsin, ülkede kan akmasın, evlere şehit cenazeleri gelmesin, analar ağlamasın' diyor. Bu noktada hiçbir tereddüt yok. Bölgedeki vatandaşların yüzde yüze yakını bu görüşü benimsiyor. Bu arada bölgedeki Kürt vatandaşlarımızın ve başka toplum kesimlerimizin sistemin iyileşmesi ve demokrasinin gelişmesi anlamında talepleri var. Genel anlamda ifade edersek bölgede sadece Kürt vatandaşların sorunlarının giderilmesi değil, bütün Türkiye'de toplum devlet ilişkilerinin daha sağlıklı hale gelmesi talebi var. Bu da sistem restorasyonu tarzında ifade ediliyor. Yani sadece Kürt vatandaşların sıkıntısı yok sistemle ilişkide. Dindar insanların da sıkıntıları var. Yıllarca yaşanmış başörtüsü sorunu ve Alevi vatandaşların yaşadığı sıkıntılar sözkonusu. Dolayısıyla vatandaşlar bütün bu sorun ve sıkıntıların iyileştirildiği yeni bir Türkiye istiyor. İşte onun adına da Sayın Başbakan 'ileri demokrasi' diyor."

Bölgedeki Kürt ve Türk vatandaşların kaynaşmış olduğuna dikkati çeken Taşgetiren,  "Gerek evlilikler,  gerekse ticari ilişkiler ve yerleşimler yoluyla kaynaşmış durumda. Çok zorlasanız bile bölünecek ve ayrılacak toplumsal yapıdan söz edilmiyor. Bu da bölgede altı çizilecek bir gözlem" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de artık üzücü olayların yaşanmasını istemediklerini dile getiren Taşgetiren, şöyle devam etti:

"Biz de halkımızın temennisine katılıyoruz. Yani acılar yaşanmasın, evlere genç cenazeler gelmesin. Türkiye büyümeye layık bir ülke. Büyüme potansiyeli olan bir ülke. Hepimiz birlikte Türkler, Kürtler, Sünniler, Aleviler, laikler, dindarlar, bu ülkede birlikte yaşayabiliriz ve Türkiye hepimize yeter. Onun için iletişimi ve konuşmayı, birbirimizle münasebeti kaybetmemek gerekir. Her cenaze ülke için bir kan kaybı anlamına geliyor. Bunlar düzeltilmeye çalışılıyor. İnşallah daha iyi bir Türkiye'yi hep birlikte yaşarız." - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement