Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

'çözerim' diyen siyasi iktidarlar olmuştur.

14.05.2013 23:25

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grup Sekreteri Levent Korkut, çözüm sürecine ilişkin, "Bundan önce de zaman zaman

'çözerim' diyen siyasi iktidarlar olmuştur. Çeşitli şekilde, hatta görüşmeler yaparak bunu deneyenler de oldu ama tam başarıya ulaşılamadı. İlk kez siyasi iktidar bu kadar güçlü ve inançlı bir şekilde ortaya çıkmıştır" dedi.

Akil İnsanlar Marmara Grubu Üyeleri Levent Korkut ve Yücel Sayman, Beylikdüzü Sivil İnisiyatifi Çözüm Girişim tarafından Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, bazı sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Korkut burada yaptığı konuşmada, yıllar süren ve önemli yaralar, acılar bırakan bir süreç yaşandığının bilincinde olduklarını söyledi.

Uzun yıllardır şu an çözülmeye çalışılan sorunla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Korkut, sorunun güvenlik dışı yöntemlerle çözümü üzerinde görüş bildirdiklerine değindi.

Korkut, dünyanın birçok ülkesinde buna benzer sorunlar yaşandığını aktararak, şöyle konuştu:

"Dünyada çeşitli kurumlar bununla ilgili önemli çalışmalar yapıyor. Dünyada 1990'lı yılların başından beri etnik temelli çatışmaların yaşandığı çok ülke var. Bu çatışmaların bir kısmı barışçıl çözüme kavuşturulmuş. Bu tür örneklere baktığımız zaman, çatışmaların bitirildiği ülkelerde esas inisiyatif halk ve siyasi iktidar tarafından alınmış. Barışçıl çözümlerde halkın desteği ön planda olmuş."

Hedeflerinin siyasi bir partiyi desteklemek değil, çözüm sürecinin barışçıl şekilde başlatılmasına katkı sağlamak olduğunu dile getiren Korkut, "Bundan önce de zaman zaman 'çözerim' diyen siyasi iktidarlar olmuştur. Çeşitli şekilde, hatta görüşmeler yaparak bunu deneyenler de oldu ama tam başarıya ulaşılamadı. İlk kez siyasi iktidar bu kadar güçlü ve inançlı bir şekilde ortaya çıkmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Korkut'un konuşması esnasında bazı katılımcılar, İstiklal Marşı okunmadığı gerekçesiyle heyet üyelerine tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine toplantıya yaklaşık yarım saat ara verildi. Tepki gösteren grubun salondan ayrılmasının ardından, soru cevap kısmına geçildi.

-"Yeni bir toplumun nüveleri atılıyor"-

Grup Üyesi Yücel Sayman da konuşmasında, süreçle ilgili herkesin bir düşüncesi olduğunu ve amaçlarının farklı düşüncedekileri, bu tür toplantılarda bir araya getirmek olduğunu ifade etti.

Herkesin görüşlerini dile getirmesini istediklerini vurgulayan Sayman, şöyle devam etti:

"Ancak şunu belirteyim: Yapılan protestolar bizi susturmuyor, görüşlerini özgürce söylemek isteyenleri susturuyor, onlara konuşma imkanı vermiyor. Biz bir arada yaşayacağız, toplantılardaki amaç da bu. Biz bunun nasıl olacağı konusunda fikir yürütüyoruz. Bu süreci biz başlattık, bittikten sonra siz devam ettirin. Biz de yine okulda, evde, tanıtıklarımıza anlatarak devam edeceğiz anlatacağız. Buradan çıkan görüşler, aslında yeni bir toplumu oluşturacak nüveleri atıyor."

Toplantıya, Beylikdüzü Kaymakamı Mesut Demirkol da katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement