Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,"Çatışma ortamı ortadan kalksın, terör ortadan kalksın."

01.03.2013 15:00

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,"Çatışma ortamı ortadan kalksın, terör ortadan kalksın.Sevgi zamanla yayılacaktır" dedi.

Ergün, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin üç seçim kazandığını, önümüzdeki seçimi de oylarını arttırarak kazanacağına inandığını belirtti.

AK Parti'nin 10 yıldır Türkiye'de önemli hizmetler yaptığını anlatan Ergün,

"AK Parti, saman alevi gibi yanıp sönmedi. Oylarını her seçimde arttırarak iktidar oldu. Artık, 2023 hedefimiz var. Bu hedef için gevşemeden çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

-Terörle mücadele-

Bakan Ergün, terörle mücadelede önemli bir süreç içinde olduklarını, özellikle bu dönemde herkesin sağduyulu bir şekilde davranması gerektiğini belirtti.

"Çatışma ortamı ortadan kalksın, terör ortadan kalksın. Sevgi, zamanla yayılacaktır" diyen Ergün, Terör ve çatışma ortamı ortadan kalktığında, aykırı şeyler de söylenebilir. Kim, neyi isterse onu söylesin. Demokrasi içinde herşey konuşarak çözülür. Yeter ki, şiddet ve çatışma olmasın" şeklinde konuştu.

-"IMF ile yeni bir dönem başlıyor"-

Bakan Ergün, IMF'e olan borçların iki ay içinde biteceğini, bundan sonraki süreçte IMF ile yeni bir dönem başlayacağını belirtti.

"Bir ülkenin kasası boş ise o ülkeye her türlü operasyon yapılır" diyen Ergün, "IMF ile iki ay içinde yeni bir döneme başlıyoruz. Borçlarımızı bitirdik. Bundan sonraki süreçte, IMF'ten borç alan değil, borç veren bir ülke konumuna geleceğiz. Hatta, IMF'e olan borcumuzu bitirmekle kalmayıp, hazinede de 125 milyon dolar döviz rezervimiz bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul/Hakan Şahin

Yayıncı: Ertuğrul Cingil - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement