Costa Concordia'nın Doğrultulmasının Ardından - Son Dakika
Güncel

Costa Concordia'nın Doğrultulmasının Ardından

Costa Concordia\'nın Doğrultulmasının Ardından

Sivil Savunma Genel Müdürü Gabrielli: "Zorlu görevi doğru ve hassasiyetle yaptık. Bunun için çok mutluyuz" "Concordia operasyonunun tüm mühendislik işleri, gururla söyleyebiliriz ki İtalyandır"

17.09.2013 15:50

İtalya Sivil Savunma Genel Müdürü Franco Gabrielli, Giglio Adası açıklarında yan yatık haldeyken 19 saatlik bir operasyonun ardından Costa Concordia kruvaziyerinin sorunsuz şekilde 65 derece doğrultulmasının ardından mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Adanın limanında oluşturulan medya merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivil Savunma Genel Müdürü Gabrielli, her şeyin öngördükleri gibi gittiğini belirterek, "Zorlu görevi doğru ve hassasiyetle yaptık. Bunun için çok mutluyuz" diyerek, işlerinin bununla bitmediğine dikkati çekti.

Giglio Adası sakinlerine, kendilerine gösterdikleri destekten ötürü teşekkür eden Gabrielli, "Gigliolulara teşekkür ederim. Burada onlarla acıları ve endişeleri paylaştık. Onların tutumu bize karşı düşmanca değildi, aksine bir amaca varmak için bizi hep desteklediler" diye konuştu.

Sivil Savunma Genel Müdürü Gabrielli, "Concordia operasyonunun tüm mühendislik işleri, gururla söyleyebiliriz ki İtalyandır" diyerek, ülkesinin başarılı bir iş çıkarttığını kaydetti.

Gabrielli, gemide hayatını kaybeden 32 kişiden cesetleri henüz bulunamayan Maria Grazia Trecarichi ve Russel Rebello'yu arama çalışmalarının gemide azami güvenliğin sağlandıktan sonra başlanabileceğini bildirdi. Franco Gabrielli, "Nasıl bir müdahalede bulunabiliriz, bunun üzerinde çalışıyoruz. Dalgıçlar için güvenlik riski kalmadığında arama çalışmalarına başlanacak" diye konuştu.

Franco Gabrielli, geminin su altında kalan bölümündeki tahribatın önemli ancak korkulan düzeyde olmadığını belirterek, bundan sonra başlanacak yüzdürme tanklarının simetrik bir şekilde monte edilmesi işleminden önce mühendislerin çalışmalarını bu tahribata göre yapacaklarını söyledi.

Bu arada, İtalya Başbakanı Enrico Letta, sosyal paylaşım sitesi twitter'da yazdığı iletide, "Giglio'daki Franco Gabrielli'yi şimdi aradım. Orada çalışan herkes büyük İtalyan gururunun bir parçası" ifadesini kullandı.

Geminin üçte ikisi su altında

Costa Crociere şirketinin projedeki mühendisi Franco Porcellacchia da geminin doğrultulmasının ardından üçte ikisinin su altında kaldığını anlatarak, kruvaziyerin 2014'ün bahar aylarında Giglio'dan uzaklaştırılabileceğini bildirdi.

Porcellacchia, geminin güvenli hale gelmesinin ardından kabinlerde bulunan yolcuların eşyalarının ve özel kasaların, savcılık tarafından yetkilendirilmiş teknisyenlerce çıkarılacağını, ardından da savcılık denetiminde açılacağını duyurdu. - Toscana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Costa Concordia'nın Doğrultulmasının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement