Costa Concordia'nın Doğrultulması - Son Dakika
Güncel

Costa Concordia'nın Doğrultulması

Costa Concordia\'nın Doğrultulması

Sivil Savunma Genel Müdürü Gabrielli: "Daha yapılacak çok şey var"

18.09.2013 14:50

İtalya Sivil Savunma Genel Müdürü Franco Gabrielli, önceki gün sorunsuz şekilde doğrultulan Costa Concordia gemisinin kış şartlarına hazır hale getirilmesi başta olmak üzere yapılması gereken çok şey olduğunu söyledi.

Gabrielli, Giglio Adası açıklarında yan yatık haldeyken, geçen pazartesi günü başlayıp, 19 saat süren doğrultma (Parbuckling) operasyonu ile dik konuma getirilen Costa Concordia kruvaziyerinin akıbetine ilişkin başkent Roma'da açıklamalarda bulundu.

Franco Gabrielli, "Şimdi, kış ve sonbahar şartlarına dayanmak üzere güvenli şekilde yeni yapı yerleştirilmeli. Gemiyi sabit tutarak, hareket etmesini engellemek ve diğer işlerin yapılabilmesi için gergi bağları monte edilecek. Mühendisler, bize Concordia'nın yüksek dalga ve güçlü rüzgarlara dayanmasını sağlayacak modelleri gösterdi" dedi.

Sabitlenme işlemlerinin ardından gemiyi yüzdürmeye yarayacak ünitelerin sancak tarafına montesinden önce suyun altında kaldığı için tahrip olan bu kısmın güçlendirileceğini ifade eden Gabrielli, bütün bu işlemlerin bahar aylarına kadar ancak tamamlanacağını daha sonra da yüzdürme işlemine geçileceğini aktardı.

Costa Crociere şirketine ait Costa Concordia kruvaziyeri, 4 bin 200 yolcu ve mürettebatıyla 13 Ocak 2012'de Civitavecchia kentinden kuzeybatıdaki Savona kentine doğru akşam saatlerinde yola çıkmış, Toskana bölgesi sahillerinde bulunan Giglio Adası açıklarındaki kayalıklara çarpmıştı. Kazanın ardından gemi yaklaşık 20 ay boyunca adaya paralel yan yatık şekilde kalmış, geçen pazartesi "Parbuckling projesi" adındaki yöntemle doğrultulmuştu. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Costa Concordia'nın Doğrultulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement