Çorum Polisinden Terör Operasyonu... - Son Dakika
Güncel

Çorum Polisinden Terör Operasyonu...

Çorum Polisinden Terör Operasyonu...

Çorum polisi tarafından düzenlenen operasyonda yasa dışı terör örgütü DHKP-C üyesi 2'si kadın 7 kişi gözaltına alındı.

02.05.2012 08:20

Çorum polisi tarafından düzenlenen operasyonda yasa dışı terör örgütü DHKP-C üyesi 2'si kadın 7 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınan grubun, Ankara ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ve çok sayıda üst düzey görevliye saldırı hazırlığında iken yakalanan DHKP-C'nin suikast timiyle bağlantılarının olduğu ortaya çıktı.

Son aylarda düzenlenen kaçakçılara yönelik düzenlediği operasyonlarla dikkat çeken Çorum polisi, düzenlediği terör operasyonuyla da DHKP-C terör örgütüne bir darbe daha vurdu.

Yaklaşık bir yıldır terör örgütü DHKP-C'ye yönelik titiz bir çalışma yürüten Çorum polisi, Çorum ve Ankara'da geçtiğimiz günlerde eş zamanlı bir operasyon düzenledi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 27 Nisan'da düzenlediği operasyonda H.T. (Halil Top), D.T. (Dursun Turna), G.T. (Gözde Teke), H.T. (Hüseyin Teke), İ.E. (İbrahim Eral), E.Ö. (Ender Özçiftçi) isimli zanlılar Çorum'da, G.E. (Gözde Erdal) isimli zanlıda Ankara'da gözaltına alındı.

Operasyonun ardından bir derneğe ait bina ile birlikte 9 ayrı adreste arama yapan polis ekipleri, çok sayıda doküman ve dijital veri ele geçirdi.

ÖRGÜTÜN HEDEF KİTLESİ LİSELİ GENÇLER

Yapılan operasyonda örgütün hedef kitlesinin gençler olduğu ortaya çıktı. Elde edilen veriler ve istihbarat çalışmaları doğrultusunda yakalananların terör örgütü DHKP-C'nin Çorum yapılanmasını oluşturmaya çalıştıkları tespit edildi. Ayrıca yürütülen geniş çaplı soruşturmada

zanlıların örgüte taban ve eleman kazandırmak için yoğun faaliyet içerisinde oldukları, özellikle liseli gençlere yönelik örgütsel eğitimler düzenledikleri öğrenildi.

GÖZALTINA ALINANLARIN DHKP-C'NİN SUİKAST TİMİYLE BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınanlardan birisinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli olduğu iddia edilirken, grubun geçtiğimiz günlerde DHKP-C'nin suikast timine yönelik Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda yakalanan 9 kişi ile bağlantılarının olduğu ortaya çıktı.

Ankara ve İstanbul'da polisin düzenlediği başarılı operasyonda aralarında eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ve eski Çorum milletvekili Muharrem Şemşek ile çok sayıda üst düzey görevliye saldırı hazırlığında olan bir suikast timi deşifre edilmişti.

DHKP-C'YE 2003 YILINDA OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

Terör örgütü DHKP-C'ye en son Çorum'da 2003 yılında bir operasyon düzenlenmişti. Farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçleri ile silahlı çatışmaya giren örgüt üyelerinden 2'si ölü, 1'side yaralı olarak ele geçirilmişti. Bir kadın örgüt mensubunun da teslim olduğu operasyonda örgüt üyelerine yardım ve yataklık yapan kişilere yönelik operasyonda sonra Çorum'da herhangi bir terör faaliyeti görülmemişti.

Ayrıca operasyonda yakalanan şahıslardan birisinin 2003 yılındaki çatışmada ölü ele geçirilen "İlker" kod adlı S.T. adlı örgüt mensubunun kardeşi olduğu iddia edildi.

PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİNİ PARAVAN OLARAK KULLANMIŞLAR

Yakalanan şahısların örgüt faaliyetlerini maskelemek için Pir Sultan abdal Derneği'ni paravan olarak kullandıkları ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin bazı faaliyetlerini bu derneğin adını kullanarak yürüttükleri de tespit edildi. Bu durumdan rahatsız olan Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkezi'nin de edindiği bilgiler doğrultusunda bu faaliyetlerden rahatsızlık duyduğu ve operasyon öncesinde de bu olumsuzluklar nedeniyle Çorum'daki derneklerini kapatmayı düşündükleri öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınan 7 kişi Çorum Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından 30 Nisan Pazartesi günü tutuklanma talebiyle Ankara Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildikleri ortaya çıktı. Zanlılardan 5'i tutuklanırken İ.E ve G.E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum Polisinden Terör Operasyonu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement