Çorum'da Uluslararası Kadın Girişimcilik Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Çorum'da Uluslararası Kadın Girişimcilik Çalıştayı

Çorum\'da Uluslararası Kadın Girişimcilik Çalıştayı

Çorum'da, Belediye tarafından 'Uluslararası Kadın Girişimcilik Çalıştayı' düzenlendi.

16.05.2013 17:36  Güncelleme: 11:47

Çorum'da, Belediye tarafından düzenlenen 'Uluslararası Kadın Girişimcilik Çalıştayı'nın açılışında konuşan Vali Sabri Başköy, "Ev hanımlarının hiçbir şey üretmeyen insanlar olarak görülmesi onlara yapılan bir haksızlıktır. Ekonomik olarak kayda geçmese de evde çalışan kadınların ürettiği değerler en az erkekler kadar büyüktür" dedi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen 'Uluslararası Kadın Girişimcilik Çalıştayı'nın Anitta Otel'deki açılışına Vali Sabri Başköy, Belediye Başkanı AK Parti'li Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Nurettin Karakaya, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenler ile çok sayıda davetli katıldı. Çalıştay Genel Koordinatörleri Dodurga Kaymakamı Bülent Güven ve Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kaygın'ın konuşmalarının ardından TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Vali Sabri Başköy'de birer konuşma yaptı.

Çalıştayda konuşan Kafkas Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kaygın ve Dodurga Kaymakamı Bülent Güven, kadınların desteğiyle ülke ekonomisinde hızla büyüyen bir ivmeye sahip olunacağını, kadının müteşebbis ruhunun ekonomik arenaya taşınmasının mecburiyet olduğu, ülkedeki girişimci sayısının ülkeyi lider konuma getirdiği konusunda açıklamalarda bulundu.

KADINLARIN ÖNÜNDEKİ ENGEL KALDIRILMALIDIR

Vali Sabri Başköy ise en önemli değerin toplumu kaybetmemek olduğunun altını çizerek, "Aile müessesesi çok önemlidir. Girişimciliği bu temel üzerine oturtup kadınların önündeki engeli kaldırmamız gerekir. Girişimci kapasitesi ve isteği olan kadınlar üzerine projeler geliştirmeliyiz. Kadın girişimcilik tarihimizde yeni bir kavram değildir. Hz. Hatice annemizde ticaret yapan bir kadındı. Ev hanımlarının Gayri Safi Yurt İçi Hasıla istatistiklerinde hiçbir şey üretmeyen insanlar olarak görülmesi onlara yapılan bir haksızlıktır. Ekonomik olarak kayda geçmese de evde çalışan kadınların ürettiği değerler en az erkekler kadar büyüktür" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum'da Uluslararası Kadın Girişimcilik Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement