Çorum'da tecrübe kazanıp Gine'de şifa dağıtacaklar - Son Dakika
Güncel

Çorum'da tecrübe kazanıp Gine'de şifa dağıtacaklar

Çorum\'da tecrübe kazanıp Gine\'de şifa dağıtacaklar

Anadolu Tıbbiyeliler Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında Gine Cumhuriyeti'nden gelen 10 doktor, ülkelerinde yaygın olan tıbbi sorunlarla ilgili Çorum'daki doktorlarla tecrübe payla...

12.11.2013 17:12

Anadolu Tıbbiyeliler Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında Gine Cumhuriyeti'nden gelen 10 doktor, ülkelerinde yaygın olan tıbbi sorunlarla ilgili Çorum'daki doktorlarla tecrübe paylaşımında bulunacak.

Merkezi Çorum'da bulunan Anadolu Tıbbiyeliler Derneği (ANATIPDER) organizesinde Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin hazırladığı "Gine Cumhuriyeti'nin Sağlık ve İnsan Kaynakları Kapasitesine Katkıda Bulunma Projesi", Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) desteğiyle uygulamaya geçirildi.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen tanıtım ve tanışma toplantısında, Gine Cumhuriyeti'ndeki çeşitli sağlık kuruluşlarında görev yapan bazı branşlardan 10 doktor, bir ay boyunca tecrübe paylaşımında bulunacağı meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Çorum Valisi Sabri Başköy, toplantıda yaptığı konuşmada, ANATIPDER tarafından hazırlanan projenin, Afrika ülkesi Gine ile Çorum arasında kardeşlik köprüsü kuracağına inandığını söyledi.

Gineli doktorların Çorum'da edindikleri tecrübeleri ülkelerinde hastalara sunacaklarını ifade eden Başköy, şunları kaydetti:

"Biz Türk milleti olarak dünyadaki tüm insanları severiz. Bu projenin diğer bir ayağı da sevgi paylaşımında bulunulmasıdır. Afrika'da ülkemizin yürüttüğü çeşitli projeler var. Bu projemiz de onlardan biri oldu. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Hastanemizdeki tecrübeli doktor arkadaşlarımız sizleri ciddi şekilde bilgilendirecektir. Umarım bu tür projelerin devamı gelir."

ANATIPDER Başkanı Ethem Zobacı da dernek olarak TİKA'nın desteğiyle 3 kez Gine'ye giderek uygulamalı sağlık eğitimi verdiklerini belirterek, "Bu projelerle tıbbi tecrübelerimizi paylaşmak ve oradaki insanlara ülkemizi tanıtarak kardeşlik köprüsü kurmayı amaçladık" dedi.

Gine'deki Cemal Abdulnasır Üniversitesince, ülke ihtiyaçlarına göre belirlenen 5 branştan 10 doktorun, 1 aylık süreyle Çorum'da eğitim göreceğini dile getiren Zobacı, "Evlerimizde misafir edilerek Türk misafirperverliğinin gösterileceği Gineli doktorlarımıza, mesai saatleri dışındaki zamanlarda da şehrimizin yanı sıra Ankara ve İstanbul gibi şehirlerimiz gezdirilerek, ülkemizin tanıtımı yapılacaktır" diye konuştu.

- "Bu proje bir insanlık çalışmasıdır"

Gineli doktorlar adına konuşan Komara Amora Siba ise Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Bu proje bir insanlık çalışmasıdır. Burada edindiğimiz tıbbi tecrübeleri ülkemizdeki insanlarımız için kullanacağız. Burada bulunmamızı sağlayan herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Gineli doktor Siba'nın konuşması, kentteki bir lisede görev yapan yabancı dil öğretmeni tarafından tercüme edildi. Siba'nın konuşmasını tercüme ederken zor anlar yaşayan öğretmen ile Gineli doktor arasındaki diyalog, Vali Başköy ve katılımcıların tebessümüyle geçiştirilmeye çalışıldı. Tercüme sorunu, katılımcılar arasında bulunan bir kadın doktorun yardımıyla giderildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorum'da tecrübe kazanıp Gine'de şifa dağıtacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement