Çorum'da Anne ve Kızı Ygs'ye Birlikte Girdi - Son Dakika
Güncel

Çorum'da Anne ve Kızı Ygs'ye Birlikte Girdi

Çorum\'da Anne ve Kızı Ygs\'ye Birlikte Girdi

Çorum'da ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitiren ev kadını 45 yaşındaki Özgül Coşkun ile lise son sınıf öğrencisi kızı 17 yaşındaki Ezgi Coşkun, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için birlikte ter döktü.

15.03.2015 14:33

Çorum'da ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitiren ev kadını 45 yaşındaki Özgül Coşkun ile lise son sınıf öğrencisi kızı 17 yaşındaki Ezgi Coşkun, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için birlikte ter döktü. Anne ve kızı, ayrı okullarda sınava girip büyük heyecan yaşadı.

YGS heyecanı Çorum'da da yaşandı. Adaylar salonlarda ter dökerken, yakınları ise başarıları için dışarıda dua etti. Ortaokul ve liseyi dışarıdan bitiren 3 çocuk annesi Özgül Coşkun da kızı Ezgi Coşkun ile birlikte ayrı okullarda sınava girdi. Özgül Coşkun, Atatürk Anadolu Lisesi'nde kızı Ezgi Coşkun ise Mustafa Kemal Ortaokulu'nda sınava girdi.

Kızıyla birlikte YGS'de ter döken Özgül Coşkun, "Ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitirdim. Üniversite sınavına girmek ve o heyecanı yaşamak için, bir de kızımla sınavlara girdiğim için daha da çok heyecanlıyım. Kızımla birlikte evde ders çalışarak birbirimize yardım ederek bu sınavlara dikkatli bir şekilde hazırlandık. Üç çocuğum var. Büyük kızım mimar, oğlum elektrik bölümünde İstanbul'da okuyor. Küçük kızım da benimle birlikte sınava girdi. Eğer kazanırsam Türkçe öğretmeni olmak istiyorum. Çünkü çocuklarla uğraşmak hoşuma gidiyor. Kısmetse inşallah olur. Okumayı çok seviyor ve istiyorum" diye konuştu. Özgül Coşkun, kızıyla birlikte sınavlara hazırlanmasında eşi Süleyman Coşkun'un da büyük desteğinin olduğunu söyledi.

YGS'ye giren Ezgi Coşkun ise çok heyecanlı olduğunu belirterek  "Sınavlara annemle birlikte beraber hazırlandık. Kazanırsam ben psikolog olmak istiyorum konuşmayı seviyorum insanlara yardım etmek istiyorum" dedi.

Öte yandan YGS heyecanı yaşayan bir başka kişi ise bir mahkum oldu. İşlediği bir suçtan dolayı Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan 28 yaşındaki Gazi Y. isimli bir mahkum sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından 75'inci Yıl Cumhuriyet Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ne getirildi. Gazi Y., yetkililer tarafından yedek bina olarak belirlenen salonda gözetmen ve salon başkanı eşliğinde sınava alındı. Sınav çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gazi Y., "Sınavım iyi geçti" dedi. Tutuklu jandarma eşliğinde cezaevine geri götürüldü.

FOTOGRAFLI - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum'da Anne ve Kızı Ygs'ye Birlikte Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement