Çorap ve Moda Tasarımı Programı İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Güncel

Çorap ve Moda Tasarımı Programı İlk Mezunlarını Verdi

Çorap ve Moda Tasarımı Programı İlk Mezunlarını Verdi

Kavram Meslek Yüksekokulu Çorap ve Moda Tasarımı Programı’ndan 11 öğrenci mezun oldu

20.06.2013 15:16

Kavram Meslek Yüksekokulu'nun Türkiye'de ilk kez açtığı Çorap ve Moda Tasarım Programı, 2012-2013 döneminde ilk mezunlarını verdi.

The Marmara Otel'de düzenlenen mezuniyet törenine, Kavram Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Durmuş, Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Öner ile öğrenciler katıldı.

Öner, törende yaptığı konuşmada 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk çorap tasarımcılarını, mezun ettiklerini söyledi.

Çorap sektöründe daha iyi ve profesyonel tasarımlarla fark yaratacak 11 öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Öner, bu öğrencilerin iş garantileri olduğunu kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Öner, Kavram Meslek Yüksekokulu'nun yeni eğitim ve öğretim yılında, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Moda Tasarımı ve Spor Yönetimi bölümlerinde de öğrenci alacağını bildirdi.

İhtiyaç analizi ve talepleri dikkate alarak açtıklarını bölüm sayısının 26 olduğunu dile getiren Öner, bin 300 olan öğrenci sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bahattin Durmuş da mezun öğrencilerin, 70 bin çalışanı olan ve ihracatta dünya ikinciliğini elinde bulunduran çorap sektörüne güç katacağını vurguladı.

Mesleki eğitimde büyük boşluk olduğuna dikkati çeken Durmuş, yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacın bu tür programlarla karşılanabileceğini anlattı.

Eğitimde uygulamalı sistemle öğrencinin yaparak ve yaşayarak öğrendiğini ifade eden  Durmuş, sektör, sanayi, piyasa ve diğer tüm kesimlerle işbirliği halinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Durmuş, hangi bölümde olursa olsun, dünya ile rekabet edebilmek için en az bir yabancı dil bilmenin önemine değindi.

Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) bazı programlarda kontenjan artırımı için talepte bulunduklarını söyleyen Durmuş, öğrenci sayısını 3 binlere çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Durmuş, öğrencilerinin yüzde 38'inin tam burslu olarak eğitim gördüklerini sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorap ve Moda Tasarımı Programı İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement