Çolak Köyleri İnceliyor - Son Dakika
Güncel

Çolak Köyleri İnceliyor

Çolak Köyleri İnceliyor

Vali Musa Çolak, Şirvana Bağlı Köy ve Okullarda incelemelerde bulundu.

13.04.2012 16:50

Vali Musa Çolak, Şirvan Kaymakamı Zafer ÖZ ve beraberindeki heyetle birlikte Şirvan ilçemize bağlı, Çetin barajı civarındaki köyler ile köy ilköğretim okullarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Çolak ve beraberindekiler Şirvan ilçemize bağlı,Kapılı, Yolbaşı, Sarıdana, Dişlinar, Özpınar ve İncekaya ve Taşlı köyleri ile taşlı köyüne bağlı Yatağan ve söbetaş mezralarını ziyaret ederek bu köylerin İlköğretim Okullarında incelemelerde bulundu. Burada okulların mevcut durumu hakkında bilgi aldı, öğretmen ve öğrencilerle sohbetlerde bulundu. Vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Musa Çolak, sorunlar hakkında bilgi aldı. problemlerin en kısa süre içerisinde giderileceğini belirten Vali Çolak, "Şirvan ve Pervari İlçe sınırları içinde yapımına başlanan Çetin Hidroelektrik Santrali baraj inşaatından etkilenecek olan köylerin hiç bir şekilde mağdur edilmeyeceğini,köylü vatandaşlarımızın barajdan kaynaklanan her türlü mağduriyetinin giderileceğini" söyledi.

Vali Musa Çolak burada yaptığı açıklamada; "İncekaya ilköğretim okulu ile Taşlı köyü Söbetaş mezrası ilköğretim okullarının kalorifer sistemlerinin il özel idaresi kaynakları ile yapılacağını belirterek, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim görmeleri için tüm bütçe imkanlarımızı kullanarak, iyi bir eğitim almları için gerekli tedbirlerin alındığınıda" sözlerine ekledi.

MEHMETCİĞE MORAL ZİYARETİ.

Vali Musa Çolak, köy gezisi programı kapsamında, Özpınar Jandarma Karakol Komutanlığı'nda da ziyaret ederek, burada vatani görevini yapan Mehmetçiklerle bir araya gelerek,kendileri ile sohbet etti, dert ve sorunlarını dinledi. Karakol komutanından karakolun mevcut durumu ve sorunlar hakkında bilgi alan Vali Musa Çolak, daha sonra Karakol komutanlığını gezerek, Mehmetcikle biraraya gelerek, kendilerine moral verdi.

VALİ KÖY TAZİYE ZİYARETİNDE

Vali Çolak ve beraberindeki heyet daha sonra Taşlı Köyünde Vefat eden Ayşe Çaplık ile yine Taşlı köyüne bağlı Yatağan Mezrasında vefat eden İsmail Carık adlı vatandaşların ailelerini ayrı ayrı ziyaret ederek, başsağlığnda bulundu. Vali Çolak, "acılı aileye, acılarının kendi acıları olduğunu belirterek, devlet olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Her türlü acılarını ve mutluluklarını sevinçlerini paylaşıyoruz, tarihten gelen bin yıllık kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi simgeleyen bu taziye ziyaretleri kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diler, acılı ailemize de başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çolak Köyleri İnceliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement