Çocuk Ritim Grubundan 25 Aralık Özel Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Çocuk Ritim Grubundan 25 Aralık Özel Gösterisi

Çocuk Ritim Grubundan 25 Aralık Özel Gösterisi

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Ritim Grubu da 25 Aralık haftasına özel bir gösteri hazırladı.

02.01.2014 16:25

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Ritim Grubu da 25 Aralık haftasına özel bir gösteri hazırladı. Ömer Ersoy Kültür Merkezinde yapılan gösteriye çok sayıda izleyici katıldı.

Yaklaşık 60 kişiden oluşan Çocuk Ritim Grubu konserde; Darbuka bendir, tumba, Djembe bongo, tamburin, marakas, şekır, agogo,
rain stickh, chimes, zilli tef, asma davul gibi ritim çalgıları ile 
Türk Halk Müziği ezgilerinden "Hey Onbeşli", "Uzun ince bir yoldayım", "Zeytinyağlı yiyemem aman", "Mardin kapısından atlayamadım" gibi Türkülere eşlik ettiler.

Grup ayrıca değişik ritim kalıplarını doğaçlama olarak seslendirdi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz "2011 yılında kurulan Çocuk Ritim Grubumuz, çalışmalarına her yıl gruba yeni katılan üyeleriyle, sayısı artarak devam ediyor. Koro şefimiz Yusuf Özbaş'ın yönetiminde ve şef yardımcılarımız ile 4-14 yas grubunda oldukça geniş bir yaş aralığında farklı enstrümanlarla yapılan çalışmalar sonrasında yılda 2 veya 3 performans sergileniyor. Topluluk haftada bir gün çalışmaktadır. Gruba yeni üyelerin katılımı için zaman zaman seçmeler düzenliyoruz. Kapımız ilgilenen tüm çocuklara açık" dedi.

2013 yılı Haziran ayında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Ankara'da düzenlediği "7.Ritim Çalgıları Festivali"nde de Büyükşehir Belediyesini ve ilimizi başarı ile temsil eden grup çalışmalarına her hafta cumartesi günleri Ömer Ersoy Kültür Merkezinde devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuk Ritim Grubundan 25 Aralık Özel Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement