Clinton ve Ashton Bosna-Hersek'te - Son Dakika
Güncel

Clinton ve Ashton Bosna-Hersek'te

Clinton ve Ashton Bosna-Hersek\'te

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Balkan ülkelerini ziyareti kapsamında, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'la Bosna-Hersek'teki temaslarına başladı.

30.10.2012 15:22

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Balkan ülkelerini ziyareti kapsamında, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'la Bosna-Hersek'teki temaslarına başladı.

Clinton, Ashton'la birlikte ABD'nin Saraybosna Büyükelçiliği binasında ilk olarak AB'nin Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi Valentin Inzko, Bosna-Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Vjekoslav Bevanda ile görüştü. Başında görüntü alınmasına izin verilen toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Basına herhangi bir açıklamanın yapılmadığı görüşmenin ardından Clinton ve Ashton, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı binasında Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Hırvat üye Jelyko Komşiç ve Sırp üye Neboyşa Radmanoviç'le bir araya geldi.

Clinton ve İzzetbegoviç, bu görüşmenin ardından basın açıklaması yapacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı yazılı açıklamada, Clinton'un, ABD'nin, Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği (AB) ve NATO'ya üye olma yolundaki desteğini vurgulamak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiği belirtildi.

Clinton ve Ashton, Bosna-Hersek'teki temaslarının ardından bugün Sırbistan'da yarın da Kosova'da temaslarda bulunacak. Hırvatistan'ı da ziyaret edecek olan Clinton, ayrıca Arnavutluk'un bağımsızlığının 100. yılı dolayısıyla parlamentoda konuşma yapacak.

Muhabir: Meral Balota

Yayıncı: Ömer Çetres - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Clinton ve Ashton Bosna-Hersek'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement