Cizre'de Sağlık Çalışanının Öldürülmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Sağlık Çalışanının Öldürülmesine Tepki

Cizre\'de Sağlık Çalışanının Öldürülmesine Tepki

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaralı bir kadına müdahale ettiği sırada sağlık çalışanı Abdülaziz Yural'ın öldürülmesi, Devlet Hastanesi önünde protesto edildi.

01.01.2016 15:47

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaralı bir kadına müdahale ettiği sırada sağlık çalışanı Abdülaziz Yural'ın öldürülmesi, Devlet Hastanesi önünde protesto edildi.

Şırnak Devlet Hastanesi önünde toplanan HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Leyla Birlik, Alican Önlü ve Ayşe Acar Başaran ile İstanbul Tabip Odası, İnsan Hakları Komisyonu üyeleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri Cizre'de erkek hemşire Abdulaziz Yural'ın öldürülmesine tepki gösterdi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Gülistan Koçyiğit, ülkenin bir yanı kan ağlarken, korku ve kutuplaştırma siyasetiyle toplumun duyarsızlaştırmaya çalışıldığını söyledi.

'ÖZYÖNETİM SİYASETİ'

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü de 2015 yılını dün morgun önünde uğurladıklarını,  2016 yılına da yine morgun önünde girdiklerini söyledi. Önlü şöyle dedi:

"Bu yaşananlara herkes kendi açısından bir anlam, bir mesaj yüklüyor. Mesaj alıyor, mesaj veriyor. Bu halkın özyönetim direnişi siyasetini yürütürken, bu halkın ihtiyaç duyduğu örgütlü mücadele alanlarında faaliyet yürütenler, halkın yanında olan Aziz arkadaş gibi hedeftir.  Aziz arkadaşın şahadeti nedeniyle ailesinin, halkımızın ve mücadele arkadaşlarımızın başı sağ olsun." - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Sağlık Çalışanının Öldürülmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement