Çizimlerini Quentin Blake'ın Yaptığı Çocuklar İçin, İki Macera ! - Son Dakika
Güncel

Çizimlerini Quentin Blake'ın Yaptığı Çocuklar İçin, İki Macera !

Çizimlerini Quentin Blake\'ın Yaptığı Çocuklar İçin, İki Macera !

hep kitap, John Yeoman'ın yazdığı, çizimlerini Quentin Blake'in yaptığı iki resimli kitabı daha 3 Ağustos'ta çocuklarla buluşturuyor!

31.07.2018 09:59  Güncelleme: 10:00

Bütün Bir Yıl Boyunca, mevsimlerin kendine özgü güzelliklerini şiirsel bir dille anlatıyor.Dünyanın En Tembel Ördeği ve İnanılmaz Başka Rekorlar ise, sadece rekor kitaplarına geçmek için yapılan anlamsız denemeleri eğlenceli bir anlatımla sayfalarına taşıyor.

1960 yılında başlayan ortaklıkları halen devam eden John Yeoman ve Quentin Blake'in ortak imzalı çok sayıda kitabı bulunuyor. Çocuk kitabı resimlemeye ilk kez John Yeoman metinleri ile başlayan Quentin Blake; 2002 yılında, Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu (IBBY) tarafından iki yılda bir verilen ve "Küçük Nobel" olarak da anılan, çocuk edebiyatının en önemli iki ödülünden biri olan Hans Christian Andersen Ödülü'ne değer görüldü.

John Yeoman ve Quentin Blake imzalı Gökte Kuşlarla, Beatrice ve Vanessa, Ayının Kış Evi, Gölde Piknik kitaplarını geçen yıl yayımlayan hep kitap, şimdi de ikilinin Bütün Bir Yıl Boyunca ve Dünyanın En Tembel Ördeği ve İnanılmaz Başka Rekorlar kitaplarını okurlara ulaştırıyor.

BÜTÜN BİR YIL BOYUNCA

Yılı keyifli kılan olaylar ile mevsimlerin kendine özgü güzelliklerinin şiirsel bir dille anlatıldığı kitapta, bahar temizliği yaparken veya kışın dışarıya çıkmak için hazırlanırken başa gelebilecekler eğlenceli bir üslupla aktarılıyor. Kitap sadece çocuklara değil mevsimlerin gelmesini dört gözle bekleyen herkese hitap ediyor.

DÜNYANIN EN TEMBEL ÖRDEĞİ ve İNANILMAZ BAŞKA REKORLAR

Bu kitapta yazar ve çizer, sadece rekor kitaplarına geçmek için yapılan anlamsız denemelerle kendi tarzlarında eğleniyor. Kitapta sözde çok ciddi çalışmalara, ciddi insanlara ve gerçek olaylara yer veriliyor: Zıplama rekoru kıran tahta bacaklı pire veya dünyanın en tüylü örümceği gibi…

Behlül Dündar'ın İngilizce aslından dilimize çevirdiği Bütün Bir Yıl Boyunca ve Dünyanın En Tembel Ördeği ve İnanılmaz Başka Rekorlar kitapları, 3 Ağustos'tan itibaren hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çizimlerini Quentin Blake'ın Yaptığı Çocuklar İçin, İki Macera ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement