Cinayet Sanığına 14 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Cinayet Sanığına 14 Yıl Hapis

Cinayet Sanığına 14 Yıl Hapis

Kayseri'nin İncesu ilçesinde çıkan kavgada Ömer Çiftçi'yi öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Rasim Toprak, 14 yıl hapis cezasına çarptrıldı.

10.01.2013 13:13  Güncelleme: 13:19

Kayseri'nin İncesu İlçesi'nde 5 ay önce çıkan kavgada 30 yaşındaki Ömer Çiftçi'yi bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 18 yaşındaki Rasim Toprak, 14 yıl hapis cezasına çarptrıldı.

İncesu'da geçen Ağustos ayında Rasim Toprak ile Ömer Çiftçi arasında başlayan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Rasim Toprak, kendisine demir çubukla saldıran Ömer Çiftçi'yi bıçakladı. Ağır yaralanan Çiftçi, aşırı kan kaybından yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Toprak ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasının karar duruşmasında son savunmasını yapan tutuklu sanık Rasim Toprak, pişmanlık duyduğunu belirterek, "Ömer Çiftçi daha önce kardeşlerime cinsel tacizde bulunmuştu. Kavga bu yüzden çıktı. Bana demir çubukla saldırınca kendimi korumak için ben de bıçakla karşılık verdim. Böyle olsun istemezdim" dedi.

Duruşmaya katılan Ömer Çiftçi'nin babası Mehmet Çiftçi ise sanığı suçlayarak, "Rasim Toprak ve arkadaşları sürekli oğlumun yolunu kesip, parasını alıyorlardı. Cezayı hafifletmek için çocuklara cinsel istismarda bulunduğunu iddia ediyor. Benim oğlum böyle birşey yapmadı" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Rasim Toprak'a 'kasten adam öldürmek' suçundan önce ömürboyu hapis cesazı verdi. Bu ceza, olayın ağır tahrik altında meydana geldiği, sanığın iyi hali ve yaşının küçük olması dikkate alınarak 14 yıl hapis cezasına indirildi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayet Sanığına 14 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement