Çin ve ASEAN Ekonomik Bağları Derinleşiyor - Son Dakika
Güncel

Çin ve ASEAN Ekonomik Bağları Derinleşiyor

Çin ve ASEAN Ekonomik Bağları Derinleşiyor

United Overseas Bank (UOB) Çin'in Beijing şubesi Genel Müdürü Cynthia Xin, Çin ile ASEAN'ın ekonomik ve ticari bağlarının ayrılmaz nitelikte olduğunu ve iki taraflı sanayi zinciri entegrasyonunun daha da derinleşeceğini söyledi. Çin ve ASEAN pazarları arasındaki bağlantılar dikkat çekici bir şekilde artmaktadır. Çin, ASEAN'ın en büyük ticaret ortağı olurken, ASEAN da Çin'in ithalat ve ihracat hacminin en büyük ticaret ortağı haline gelmiştir. Çin'in lider rolü, tüm ASEAN'ın endüstriyel zincir gelişimini genişletip yönlendirebilecek önemli bir faktördür. Ayrıca, yatırım miktarı ve yeşil alan yatırımları da artmaktadır. Bu eğilimler, iki taraflı sanayi zinciri entegrasyonunun daha da derinleşeceğini göstermektedir.

07.04.2024 15:19  Güncelleme: 15:20

ÇEKİM TARİHİ: 3 Nisan 2024

1. ASEAN ülkelerinden çeşitli görüntüler

United Overseas Bank (UOB) Çin'in Beijing şubesi Genel Müdürü Cynthia Xin, Xinhua'ya yaptığı açıklamada Çin ile ASEAN'ın ekonomik ve ticari bağlarının ayrılmaz nitelikte olduğunu ve iki taraflı sanayi zinciri entegrasyonunun daha da derinleşeceğini söyledi.

"Çin ve ASEAN pazarları arasındaki bağlantılar gerçekten çok dikkat çekici. Çin 15 yıldır ASEAN'ın en büyük ticaret ortağı. ASEAN ise üst üste dördüncü yılda Çin'in ithalat ve ihracat hacminin en büyük ticaret ortağı oldu.

Endüstriyel zincir açısından Çin halen çok önemli bir lider rolü oynuyor. Çin aynı zamanda tüm ASEAN'ın endüstriyel zincir gelişimini de genişletip yönlendirebilir.

Bazı önemli eğilimler görüyoruz. Ayrıca yatırım miktarı da artıyor. Üçüncüsü ise büyük miktarda sermaye yatırımı getirecek olan yeşil alan yatırımı. Bence bu eğilimler iki taraflı sanayi zinciri entegrasyonunun daha da derinleşeceğini gösteriyor."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Singapur'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin ve ASEAN Ekonomik Bağları Derinleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement