Çin Ulusal Petrol Şirketi, Tarim Petrol Sahası'ndan 350 milyar metreküp doğalgaz tedarik etti - Son Dakika
Güncel

Çin Ulusal Petrol Şirketi, Tarim Petrol Sahası'ndan 350 milyar metreküp doğalgaz tedarik etti

Çin Ulusal Petrol Şirketi, Tarim Petrol Sahası\'ndan 350 milyar metreküp doğalgaz tedarik etti

Çin Ulusal Petrol Şirketi'ne ait Tarim Petrol Sahası, Batı'dan Doğu'ya doğalgaz boru hatları aracılığıyla Çin'in orta ve doğu bölgelerine 350 milyar metreküp doğalgaz tedarik etti. Bu doğalgaz tedariki, standart kömür kullanımının 466 milyon ton ve karbondioksit emisyonlarının 757 milyon ton azaltılmasına yardımcı oldu. Tarim Petrol Sahası'ndan çıkarılan doğalgaz, Çin'deki 15 eyalet düzeyindeki bölgede 120'den fazla kentte kullanılıyor.

24.03.2024 11:18  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

URUMQİ, 24 Mart (Xinhua) -- Çin'in önde gelen petrol ve doğalgaz üreticisi Çin Ulusal Petrol Şirketi'ne ait Tarim Petrol Sahası, Eylül 2004'ten Cuma günü saat 08.00'e kadar olan dönem içinde, Batı'dan Doğu'ya doğalgaz boru hatları aracılığıyla Çin'in orta ve doğu bölgelerine 350 milyar metreküp doğalgaz tedarik etti.

Petrol sahasına göre çıkarılan doğalgaz hacmi, standart kömür kullanımının 466 milyon ton ve karbondioksit emisyonlarının 757 milyon ton azaltılmasına yardımcı oldu.

İstatistiklere göre petrol sahasından çıkarılan doğalgaz, Çin'deki 15 eyalet düzeyindeki bölgede 120'den fazla kentte kullanılıyor.

Tarim Havzası'nda yer alan Tarim Petrol Sahası, Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan önemli bir petrol havzası.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin Ulusal Petrol Şirketi, Tarim Petrol Sahası'ndan 350 milyar metreküp doğalgaz tedarik etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement