Çin, Nepal'e Yeni Enerjili Araç İhracatını Altı Kat Artırdı - Son Dakika
Güncel

Çin, Nepal'e Yeni Enerjili Araç İhracatını Altı Kat Artırdı

Çin, Nepal\'e Yeni Enerjili Araç İhracatını Altı Kat Artırdı

Çin'in güneybatısındaki Xizang Özerk Bölgesi'nden Nepal'e ihraç edilen yerli yapım yeni enerjili araçların sayısı, 2024'ün ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre altı kattan fazla artarak 1.623'e ulaştı. İhraç edilen araçların tamamı Nepal'e satıldı ve yüzde 90'ından fazlası sedan ve küçük binek otomobillerden oluştu. Çin yapımı ürünlerin kaliteli ve uygun fiyatlı olması sayesinde, Nepal'e yeni enerjili araç ihracat hacmi son yıllarda önemli ölçüde artıyor.

22.04.2024 13:37

LHASA, 22 Nisan (Xinhua) -- Çin'in güneybatısındaki Xizang Özerk Bölgesi'nde gümrüklerden ihraç edilen yerli yapım yeni enerjili araçların sayısı 2024'ün ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre altı kattan fazla artarak 1.623'e ulaştı.

Yerel yetkililerin Pazar günü yaptığı açıklamaya göre, ihraç edilen araçların tamamı Nepal'e satıldı. Bu araçların yüzde 90'ından fazlası ise sedan ve küçük binek otomobillerden oluştu.

Çin yapımı ürünlerin kaliteli ve uygun fiyatlı olması sayesinde, Nepal'e yeni enerjili araç ihracat hacmi son yıllarda önemli ölçüde artıyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin, Nepal'e Yeni Enerjili Araç İhracatını Altı Kat Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement