Çin'in Guangdong Eyaletinde Hidroelektrik Santrallerinde Su Seviyeleri Alarm Düzeyini Aştı - Son Dakika
Güncel

Çin'in Guangdong Eyaletinde Hidroelektrik Santrallerinde Su Seviyeleri Alarm Düzeyini Aştı

Çin\'in Guangdong Eyaletinde Hidroelektrik Santrallerinde Su Seviyeleri Alarm Düzeyini Aştı

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde bulunan 24 nehir üzerindeki 38 hidroelektrik santralinde su seviyeleri alarm düzeyini aşarak taşkın riski oluşturuyor. Beijiang Nehri'nin aşağı kesimlerinde etkili olan şiddetli sağanaklar nedeniyle büyük taşkınlar bekleniyor. Eyalet afet müdahale komitesi, Shaoguan ve Qingyuan kentlerindeki sellerle mücadele için acil durum müdahalesi başlattı ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

22.04.2024 11:38

GUANGZHOU, 22 Nisan (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin su kaynakları departmanı, Pazar günü 16.00 itibarıyla eyalette bulunan 24 nehir üzerindeki toplam 38 hidroelektrik santralinde su seviyelerinin alarm düzeyini aştığını bildirdi.

Beijiang Nehri'nin aşağı kesimlerinde etkili olmaya devam eden şiddetli sağanaklar nedeniyle büyük taşkınlar bekleniyor. Eyalet afet müdahale komitesi, Guangdong'un Shaoguan ve Qingyuan kentlerini vuran sellerle mücadele için 4. seviye acil durum müdahalesi başlattı. Kurtarma çalışmaları ise halen devam ediyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin'in Guangdong Eyaletinde Hidroelektrik Santrallerinde Su Seviyeleri Alarm Düzeyini Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement