Çin Heyetinden Kırıkkale'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Çin Heyetinden Kırıkkale'ye Ziyaret

Çin Heyetinden Kırıkkale\'ye Ziyaret

Kırıkkale ile kardeş şehir olan Çin'in Lanzhou kentinin Belediye Başkan Yardımcısı Niu Xiangdong ve beraberindeki heyet, Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti.

27.05.2014 17:12

Kırıkkale ile kardeş şehir olan Çin'in Lanzhou kentinin Belediye Başkan Yardımcısı Niu Xiangdong ve beraberindeki heyet, Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti. Niu Xiangdong, Ümit ediyoruz ki Lanzhou ve Kırıkkale dost bir şehir olacak dedi.

Her iki şehrin birbirine çok benzediğini ifade eden Xiangdong, Zannediyorum buradada makine üretimi var. Çin'in batı bölgesinde bulunanve en eski şehirlerinden biri olan Lanzhou'nun 4 milyon nüfusu var. Ümit ediyoruz ki Lanzhou ve Kırıkkale dost bir şehir olacak dedi. Vali Ali Kolat ise Lanzho ile Kırıkkale'nin kardeş şehir olmasında aracı olan Türk-Çin Sosyal Ekonomik ve Kültürel Dostluk Derneği Başkanı ve eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın'a teşekkür etti. Kardeş şehir uygulamasının her iki şehir için de hayırlı olmasını ve güzel çalışmalara vesile olmasını temenni eden Vali Kolat, şunları söyledi

Kırıkkale daha önce Ankara'nın ilçesiydi. 1989 yılında il oldu. Türkiye'nin savunma sanayisi, petrol ve petrokimya sanayisi açısından önemli bir merkez haline geldi. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun 10 fabrikasından 6'sı ve bir işletmesi ile Türkiye'de bulunan 4 rafineriden biri burada. Bir de özel Silah İhtisas OSB kurma çalışmalarında son aşamaya geldik.

Ziyaretin ardından Vali Kolat, Lanzhou Belediye Başkan Yardımcısı Xiangdong'a Türk Lokumu, Xiangdong da Kolat'a Geyik Taşı hediye etti. Ziyarete, eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Lanzhou Dış İlişkiler Ofisi Yetkilisi Huo Zhaocheng ve Lanzhou Ekonomik İş birliği Yöneticisi Mao Yuduo da katıldı. Lanzhou heyeti, Kırıkkale Belediye Başkanlığı, MKEK ve Kırıkkale Üniversitesi'ni de ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çin Heyetinden Kırıkkale'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement