Çin'de Soğuk Hava Dalgası Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Çin'de Soğuk Hava Dalgası Uyarısı

Çin\'de Soğuk Hava Dalgası Uyarısı

Çin'in büyük bir bölümünü etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgası, 17-22 Şubat tarihlerinde orta ve doğu bölgelerde etkili olacak. Sıcaklıkta yaklaşık 20 santigrat dereceye varan ciddi düşüşler yaşanması beklenirken, yoğun kar yağışı ve donma olayları da tahmin ediliyor. Bahar Bayramı tatilinden dönüşlerin yaşanacağı bu dönemde, kara, demir, hava ve deniz yolu ulaşımında olumsuz etkilerin olabileceği uyarısı yapıldı.

16.02.2024 14:10  Güncelleme: 14:13

BEİJİNG, 16 Şubat (Xinhua) -- Soğuk hava dalgası, 17-22 Şubat tarihlerinde Çin'in büyük bir bölümünü etkisi altına alacak.

Ulusal Meteoroloji Merkezi Perşembe günü yaptığı açıklamada, soğuk hava dalgasının ülkenin orta ve doğu bölgelerinde etkili olacağı ve sıcaklıkta yaklaşık 20 santigrat dereceye varan ciddi düşüşler yaşanacağı tahmininde bulundu.

Shaanxi, Shanxi, Henan ve Shandong'da yoğun kar yağışı beklenirken, Henan, Hubei, Hunan ve Guizhou'da ise yağışla birlikte donma görülecek.

Merkez, bu dönemin Bahar Bayramı tatilinden dönüşlerin yaşanacağı en yoğun zaman olacağını belirtirken, soğuk hava dalgasının kara, demir, hava ve deniz yolu ulaşımına olumsuz etkileri olabileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin'de Soğuk Hava Dalgası Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement