Çiftçi Karı- Koca Okul Yaptırıyor - Son Dakika
Güncel

Çiftçi Karı- Koca Okul Yaptırıyor

Çiftçi Karı- Koca Okul Yaptırıyor

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde çiftçilik yapan Ülkü çifti, çocukları olmayınca, biriktirdikleri okul yaptırıyor.

12.04.2013 11:06  Güncelleme: 12:31

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde çiftçilik yapan 63 yaşındaki Ülkü ve 69 yaşındaki Abdulhalim Gökçedağ çifti, çocukları olmayınca, 25 yılda biriktirdikleri 650 bin lirayla 16 derslikli okul yaptırıyor.

Adana Valiliği'ne başvurarak okul yaptırmak istediklerini söyleyen Gökçedağ çiftine, Ceyhan'ın Hürriyet Mahallesi'nde İl Özel İdare'ye ait 4 dönümlük arsa tahsis edilip protokol imzalandı.

Valilik toplantı salonunda yapılan imza törenine, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ve hayırseverler katıldı.

Ülkü-Halim Gökçedağ İlkokulu adı verilecek okulun yapımına 650 bin lira bağışlayan Abdulhalim Gökçedağ, kendisi ve eşinin Bağ-Kur'dan emekli olduğunu söyledi. Abdulhalim Gökçedağ, "Ayın zamanda çiftçilikle uğraşıyoruz. Çocuğumuz olmadı, bu nedenle para biriktirip hacca gittik. Döndüğümüzde ismimizi taşıyan bir okul yaptırmaya karar verdik. 25 yılda 650 bin lira para biriktirdik. Çocuğumuz olmadı ama yaptıracağımız 16 derslikle okulda yüzlerce, binlerce çocuk okuyacak, meslek sahibi olacak. Bizim de çok sayıda çocuğumuz olacak" diye konuştu. Ülkü Gökçedağ ise çok duygulandığını söyledi.

'ÇOK SOYLU BİR DÜŞÜNCE'

Vali Hüseyin Coş, Gökçedağ çiftinin örnek bir davranış sergilediğini ifade ederek şunları kaydetti:

"25 yıl biriktirilen para ile okul yaptırmak çok soylu bir düşünce. Bu çok anlamlı ve özverili davranışlar, umuyoruz hali vakti yerinde olan bütün vatandaşlarımıza örnek olur. Hayır yapmak, nasip kısmet işi. Yani her zengin hayırsever olamaz. Dolayısıyla bazı hayırlar çok fazla mal varlığı olmayan ama gönlü zengin olan, gönlü çok cömert olan insanlarda daha fazla oluyor. Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyoruz. Ülkü Hanım ve Abdülhalim Bey'in katkısı ile 16 derslikli okulu Ceyhan'a kazandıracağız."

Hürriyet Mahallesi'ndeki Adana İl Özel İdaresi'ne ait arsaya yapılacak okulunun kalan masraflarının da devlet tarafından karşılanacağı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çiftçi Karı- Koca Okul Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement