Çiftçi, İstifa Topluyor! - Son Dakika
Güncel

Çiftçi, İstifa Topluyor!

Çiftçi, İstifa Topluyor!

Şanlıurfa Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Nihat Çiftçi, ekibini kurmadan önce daire başkanlarından bazılarının istifalarını almakla işe başladı.

10.09.2015 11:19

Celalettin Güvenç'in istifasıyla boşalan büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna pazar günü belediye meclisinde yapılan seçimle gelen Nihat Çiftçi, bir yandan esnafı ve vatandaşları dolaşıyor bir yandan da ekibini kurmaya çalışıyor.

Çiftçi, ekip konusunda ilk adımı mevcut daire başkanlarından bazılarının istifasını istemekle attı. Karaköprü Belediyesi'nden getireceği kişilerle daha çok çalışmayı tercih edeceği tahmin edilen Çiftçi, önce istifaları toplayacak daha sonra istediği isimleri genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, daire başkanı ve şube başkanı olarak atayacak.

EN FAZLA KULİS GENEL SEKRETERİN YERİNE

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Güvenç'in istifasının ardından rapor alarak Ankara'ya gitti. Çiftçi'nin, Gündoğdu ile çalışıp-çalışmayacağı henüz netlik kazanmadan yerine kulisler başladı. Belediyenin imkanlarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyenlere karşı "katı tutumu" ve büyükşehir statüsünün idari yapısının oturtulmasında emeği en fazla olan bir isim olarak anılan Gündoğdu'nun bir daha geri gelmek istemeyeceği öne sürülüyor. Kamuoyunda kafa karışıklığına sebep olacak asıl iddia ise, yaptığı usulsüzlüklerle sık sık gündeme gelen bazı isimlerin genel sekreterliğe geçmek için kulise başladıkları bilgisi oldu. Geçmişte çeşitli skandallara imza atan bu kişilerin genel sekreter olarak gelmesini isteyenlerin kara propagandası, belediye başkanlığından sonra genel sekreterliğe de Urfalı birisinin oturması yönünde oluyor.

ŞUANDA KİM HANGİ GÖREVDE?

Büyükşehir belediyesinde bir genel sekreterin yanı sıra dört de genel sekreter yardımcısı bulunuyor. Başkan Çiftçi'nin genel sekreter yardımcılarıyla da çalışıp-çalışmayacağı ve hangi yetkileri nasıl dağıtacağı henüz bilinmiyor. Belediye başkanına direkt bağlı olan Özel Kalem Müdürlüğünde İbrahim Karaca, Hukuk Müşavirliğinde Av. Mustafa Güneş, İç Denetim Biriminin başında Halil Yavuz, Teftiş Kurulu Başkanlığında Av. Lamih Çelik, ŞUSKİ Genel Müdürlüğünde Ferit Dağdeviren, BELSAN Genel Müdürlüğünde M. Can Hallaç bulunuyor.

GENEL SEKRETER YARDIMCILARI

Genel Sekreter Balamir Gündoğdu'ya bağlı Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı ve dört genel sekreter yardımcısı görev yapıyor. Genel sekreter yardımcılarından Abdulkadir Okay'a ise Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bağlı bulunuyor. Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar'a Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve yeni kurulan Kırsal Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bağlı. Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı'ya Zabıta Dairesi Başkanlığı, Sivil Savunma Uzmanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı; Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Hamdi Us'a ise Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı bağlı bulunuyor.

BAŞKAN ÇİFTÇİ KİMLERİN İSTİFASINI İSTEDİ

Nihat Çiftçi, Pazar günü yapılan belediye meclisi seçiminin ardından göreve gelir gelmez Dağlıca'daki ölümler sebebiyle tebrik programını iptal edip halkla buluşmaya karar verdi. Pazartesi günü Dergah Camii'nde sabah namazını kılıp dolaşmaya başlayan Çiftçi, üç gündür esnafı ziyaret edip vatandaşlarla görüşüyor. Henüz başkanlığa geçip görev yapmaya fırsat bulamayan Çiftçi, ekibini yakında oluşturacağı bunlardan çoğunu daha önce başkanlığını yaptığı Karaköprü Belediyesi'nden getireceği konuşuluyor. Ancak bundan önceki ilk adımı bazı daire başkanlarının istifasını isteyerek işe koyulmayı tercih etti. Bu istifaların başında da Güvenç'in ardından vekil olarak başkanlığı yürüten Ahmet Kaytan'ın geçen hafta kadro verdiği daire başkanları bulunuyor. Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı, Zabıta Dairesi Başkanı, İtfaiye Dairesi Başkanı ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı; Güvenç seçildiğinden bu görev yapan ancak geçen hafta kadro başkanlardı. Çiftçi'nin istifa furyasını bu hafta ve önümüzdeki hafta da devam ettireceği tahmin ediliyor.

Güvenç'in istifasının öncesinde bir de yeni atanan danışmanlar vardı. Reşat Özmen ve Funda Ateşoğlu bu isimlerden ikisiydi. Çiftçi'nin göreve gelmesiyle bu danışmanların da konumları farklı olabilir.

Öte yandan belediyedeki bazı yetkililerin Başkan Çiftçi'nin yanından hiç ayrılmadığı önce koltuklarını garantilemek ardından da yakınları ve sahip çıkmak istedikleri kişileri belli makamlara getirmek istedikleri öğrenildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çiftçi, İstifa Topluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement