CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk: Yargı AK Parti'nin Arka Bahçesi Haline Dönüştürüldü - Son Dakika
Güncel

CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk: Yargı AK Parti'nin Arka Bahçesi Haline Dönüştürüldü

CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk: Yargı AK Parti\'nin Arka Bahçesi Haline Dönüştürüldü

Ali İhsan Köktürk, Anayasa'nın ilgili maddeleri gereği Türk milleti adına bağımsız bir şekilde karar vermesi gereken yargının AK Parti'nin arka bahçesi haline dönüştürüldüğünü iddia etti.

30.10.2010 19:16

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Anayasa'nın ilgili maddeleri gereği Türk milleti adına bağımsız bir şekilde karar vermesi gereken yargının AK Parti'nin arka bahçesi haline dönüştürüldüğünü iddia etti.

CHP Zonguldak İl Başkanlığı'nın, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Memurlar Lokali'nde düzenlediği toplantıya, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk, Ali Koçal, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ile diğer CHP'li belediye başkanları ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Milletvekili Ali İhsan Köktürk, referandumun üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen, CHP'nin yaşadığı kaygı ve endişelerin gerçekleşmeye başladığını belirterek, "Ülkemizi tarafsız, bağımsız bir şekilde yönetmek iddiasıyla halktan yetki alanlar, referandum sürecinde AK Parti'nin sözcülüğünü yapanları, kendi illerindeki derneklerin temsilcilerini bağımsız yargıya üye olarak atama fütursuzluğunu gösterebiliyor. Dolayısıyla, Anayasa'nın ilgili maddeleri gereği Türk milleti adına bağımsız bir şekilde karar vermesi gereken yargı, malesef AK Parti'nin arka bahçesi haline dönüştürülüyor. Bunları görüyoruz. Böyle bir süreçten geçerken bağımsız ulus devletimizi, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetimizi CHP olarak sonuna kadar koruma kararlılığı içindeyiz" dedi.

ASKERİN RESEPSİYON TAVRI DOĞRUDUR

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorusu üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in resepsiyona katılmamasını değerlendiren Ali Koçal, "Asker bu ülkede çok yıpratılmıştır. Askerler ülkenin bağrından çıkan insanlardan oluşmaktadır. Ama askerlere yönelik operasyonlar, söylem ve eylemler, o kurumu çok yıpratmıştır. Askerlerin bu tavrı doğrudur, yerindedir. Askerin görevi cumhuriyeti korumak ve kollamaktır. Cumhuriyete karşı bir tavır içindeyseniz, cumhuriyeti ortadan kaldırmaya yönelik eylem ve söylemler içindeyseniz, bunu koruyacak olan askerlerdir. Katılmamaları, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere AK Parti yöneticilerinin ortaya koyduğu bir tavrın sonucudur" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk: Yargı AK Parti'nin Arka Bahçesi Haline Dönüştürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement