CHP ve Mhp, Kit Komisyonu'nu Halk Bank İçin Olağanüstü Toplantıya Çağırdı - Son Dakika
Güncel

CHP ve Mhp, Kit Komisyonu'nu Halk Bank İçin Olağanüstü Toplantıya Çağırdı

CHP ve Mhp, Kit Komisyonu\'nu Halk Bank İçin Olağanüstü Toplantıya Çağırdı

CHP ve MHP, Halk Bankasının 2011 yılı Alt Komisyon Raporunu görüşmek üzere KİT Komisyonununun 9 Ocak 2014 tarihinde olağanüstü toplanması için başvuruda bulundu.

08.01.2014 10:24

CHP ve MHP, Halk Bankasının 2011 yılı Alt Komisyon Raporunu görüşmek üzere KİT Komisyonununun 9 Ocak 2014 tarihinde olağanüstü toplanması için başvuruda bulundu.

CHP'li KİT Komisyonu üyeleri Haydar Akar, Mevlüt Dudu,Kamer Genç, Alaattin Yüksel, Ali Sarıbaş, Ensar Öğüt, Turgay Develi, Mehmet Şeker ile MHP'li üyeler Kemalettin Yılmaz, Necati Özensoy, Bülent Belen KİT Komisyonu Başkanlığına yaptığı başvuruda Halk Bank'ın denetimini yapmak üzere olağanüstü toplantı çağrısında bulundu.

Başvuruda, 17 Aralık 2013 tarihinde Halk Bankası Genel Müdürünün adının karıştığı ve Halk Bankası işlemlerinin de tartışıldığı yolsuzluk olaylarının kamuoyuna yansıdığı belirtilerek, "Halk Bankası KİT Komisyonu tarafından denetlenmekte olup, 2011 ve 2012 yıllarına ilişkin denetim halen yapılmamıştır" denildi.

Parlamenter denetimin ve kamuoyu etiğinin bir gereği olarak söz konusu yıllara ilişkin denetimin biran önce yapılması gerektiğine dikkat çekilen başvuruda şu ifadeler yer aldı:

"Ancak, 24 Aralık 2013 tarihinde Halk Bankasının denetimine ilişkin Komisyonunun toplantıya çağrılması konusundaki talebimiz, '2012 yılı alt komisyon denetim programının tamamlanmasının ardından her iki yıla ilişkin ortak önerilerin bulunması ve zamanın ekonomik kullanılması bakımından gerçekleştirilecektir' gerekçesi ile yerine getirilmemiştir. Türkiye tarihinin en organize yolsuzluk olaylarının yargıya taşındığı bir dönemde olaylara adı karışan kamu kurum ve kuruluşlarının denetimlerinin 'zaman tasarrufu' gerekçesiyle ertelenmesinin KİT Komisyonunun by-pass edilmesi sonucunu doğuracağı açıktır.

Belirtilen gerekçelerle, TBMM İçtüzüğünün 26. Maddesinin son fıkrası uyarınca, 9 Ocak 2014 tarihinde Halkbankasının 2011 yılı Alt Komisyon Raporunu görüşmek üzere komisyonunun toplantıya çağrılmasını arz ve talep ederiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP ve Mhp, Kit Komisyonu'nu Halk Bank İçin Olağanüstü Toplantıya Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement