CHP Posta Hizmetleri Kanununu Anayasa Mahkemesine Götürdü - Son Dakika
Güncel

CHP Posta Hizmetleri Kanununu Anayasa Mahkemesine Götürdü

CHP Posta Hizmetleri Kanununu Anayasa Mahkemesine Götürdü

ANKARA -CHP, Posta Hizmetleri Kanunu'nun bazı maddelerinin Anayasaya aykırı olduğu iddiasıyla iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

17.07.2013 13:11

ANKARA -CHP, Posta Hizmetleri Kanunu'nun bazı maddelerinin Anayasaya aykırı olduğu iddiasıyla iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi'ne Posta Hizmetleri Kanunu'nun bazı maddelerinin iptali için başvurduklarını açıkladı. Çetin, şöyle dedi:

"Elektronik haberleşme adı altında gerçek kişilerin gizli bilgileri doğrudan doğruya firmaların eline geçebilecek ve gizlilik ortadan kalkacak. Haberleşme hürriyeti bir başka düzenlemeyle güvence altında olmayacak. Gerçek ve tüzel kişilerin elektronik haberleşme adı altında gizli bilgilerini PTT A.Ş.'nin kullanıyor olması haksız rekabete yol açacak ve haberleşme hürriyetini zedeleyecektir. Biz bu nedenle Anayasa Mahkemesine götürüp PTT A.Ş. ile ilgili düzenlemenin, yasanın anayasa aykırılığı noktalarını işaret ettik. Gerçek ve tüzel kişilerin elektronik ortamda bilgilerine erişim kolaylaşacak. Haberleşme hürriyetine zarar verecek düzenleme."

Başvuru dilekçesinde de, "posta tekeli yasayla PTT adına tesis edilmiş olmasına rağmen, görev ve yetkileri ile kapasite ve organizasyonu açısından adına tekel hakkı tesis edilmesi mümkün olmayan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu adına tesis edildiği ileri sürülse dahi, tekel hakkının (imtiyazın), eşitlik, saydamlık ve rekabetçilik ilkelerini hayata geçirecek ihale yerine, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından ister özel hukuk tüzel kişisi PTT'ye yasayla devri, isterse özel hukuk tüzel kişisi PTT adına yasayla tesis edilmesi, Anayasanın 10'uncu maddesindeki yasa önünde eşitlik ilkesine aykırı olur" denildi.

Bir soru üzerine Çetin, "Dünyada en pahalı benzin tüketen ülke biziz" dedi.

-"AKP'NİN DE SUÇ İŞLEDİĞİ DE BÖYLECE ORTAYA ÇIKMIŞTIR"-

"AK Partili Mehmet Ali Şahin anayasada mutabakata varılan 48 maddenin Meclis'ten geçmesi halinde tutuklu milletvekili sorununun çözülebileceğini söyledi, ne diyorsunuz?" sorusuna Çetin, "Mehmet Ali Şahin'in açıklaması bir gerçeği gözler önüne serdi ki milletvekilleri tutsak olarak şantaj ya da pazarlık konusu yapılabilmesi için bilerek tutulmuş. Bu suçüstü bir durumdur. Mehmet Ali Şahin suç işlemiştir. AKP'nin de suç işlediği de böylece ortaya çıkmıştır. Suçsuz insanları bir pazarlık konusu yapabilmek ileride şantaj olarak kullanabilmek açısından "getirin 48 maddeyi görüşelim' gibi ilkel bir pazarlığa milletvekillerini alet etmek Mehmet Ali Şahin'in ve AKP'deki yönetici kadrolarının ahlak anlayışını da ortaya koyan çok çirkin bir yaklaşım" dedi.

(MG/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Posta Hizmetleri Kanununu Anayasa Mahkemesine Götürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement