CHP'nin Ankara Adayı Yavaş İl Yönetimiyle Tanıştı, Ankara'yı Alma Sözü Verdi - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Ankara Adayı Yavaş İl Yönetimiyle Tanıştı, Ankara'yı Alma Sözü Verdi

CHP\'nin Ankara Adayı Yavaş İl Yönetimiyle Tanıştı, Ankara\'yı Alma Sözü Verdi

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, aday gösterilmesinin ardından ilk kez CHP Ankara il yönetimiyle bir araya geldi.

07.01.2014 12:14

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, aday gösterilmesinin ardından ilk kez CHP Ankara il yönetimiyle bir araya geldi.

CHP Ankara İl Başkanlığı Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen tanışma toplantısında konuşan Yavaş, bir belediye başkanının kentin tümünü kucaklaması gerektiğini ifade ederek, "Bu nedenle sadece CHP'lilerin, tüm Ankara'nın belediye başkanı olacağımı, herkesin belediye başkanı olacağımı, herkesimin belediye başkanı olacağımı taahhüt ediyorum" dedi.

Başka türlü büyük bir kentin yönetilemeyeceğini savunan Yavaş, "Ankaralı bugün önce kendine küsmüştür sonra kentine küsmüştür. Çünkü yok sayılmıştır, alınan kararların hiçbirine katılamamaktadır. Oysa yerel yönetimlerin temel şartı kenti birlikte yönetmektedir" dedi.

-MANSUR YAVAŞ: SEÇİMİ ALACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUM"-

Ankara'nın layık olduğu yerde bulunmadığını ifade ederek Ankara'nın öncelikle marka kent olması için çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Yavaş, şöyle devam etti:

"Kentteki bütün katmanların, bütün insanların problemlerini neyse çözmeye çalışacağız. Öyle bir yönetim olacak ki Ankaralılar Ankara'da yaşamaktan mutlu olacaklar, gurur duyacaklar. Bunu da inşallah hep birlikte başaracağız. Ben seçimi alacağımıza söz veriyorum. Ankaralılara da şu sözü veriyorum; işçisinden, memuruna, en yoksulundan, en zenginine kadar herkesin başkanı olacağım. Kenti birlikte yöneteceğimize, yeni bir yönetim anlayışı getireceğime söz veriyorum."

Yavaş, seçim kampanyasının ne zaman başlayacağının sorulması üzerine de yakın zamanda ilan edeceklerini belirtti. Yavaş, "Seçim kampanyasını hep birlikte yöneteceğiz. Tabi ki bu ekibe Ankara'dan her partiden insanlara da katılacak" dedi.

-İL BAŞKANI ALÇIN: "SEÇİMİ KAZANABİLECEK ADAYLA KAMUOYU ÖNÜNE ÇIKTIK"

Ankara İl Başkanı Zeki Alçın da, Yavaş'ın ilk kez il yönetim kuruluyla buluştuğunu ifade ederek, "CHP, genel merkeziyle, il ve ilçe örgütleriyle uzun bir çalışma yürütmüştür. Yerel seçim sürecinde Türkiye'nin kalbi sayılabilecek "Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığını bu sefer CHP mutlaka kazanmalıdır' inancıyla yola çıktık. CHP başından bugüne kadar her şeyi bilerek, bilinçle bir çalışma sürdürmüştür ve seçimi kazanabileceğine inandığı en iyi adayıyla bugün kamuoyunun önüne çıkıyoruz" dedi. Yavaş'ın, Genel Başkanın, genel merkezin geniş araştırmaları sonucunda, örgütlerle de paylaşılarak verilen karar doğrultusunda kamuoyunun önüne çıkarıldığını belirten Alçın, "Kendisi açıklandığı andan itibaren örgütümüzde memnuniyetle karşılanmıştır. CHP'nin bütün kademeleri ve sokaklardan tespit edilen düşünleri toparlarsak, bugün CHP, Ankara Büyükşehir Belediyesini Sayın Mansur Yavaş'la alabilecek noktaya taşınmıştır. Kamuoyu araştırmaları göstermektedir ki şu anda CHP'nin adayı bütün adayların önüne geçmiş ve CHP Ankara'da seçimleri kazanacak duruma gelmiştir" diye konuştu.

Alçın, birkaç gün içinde büyük bir "CHP Ankara Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yapacaklarını belirterek, 25 ilçeyle birlikte seçim kampanyası çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'nin Ankara Adayı Yavaş İl Yönetimiyle Tanıştı, Ankara'yı Alma Sözü Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement