CHP Mersin'de 19 Mayıs'ı Farklı Kutladı - Son Dakika
Güncel

CHP Mersin'de 19 Mayıs'ı Farklı Kutladı

CHP Mersin\'de 19 Mayıs\'ı Farklı Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı alternatif bir programla kutladı.

19.05.2012 16:01

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı alternatif bir programla kutladı. İl binası önünde halay çeken CHP'liler, Cumhuriyet Alanı'na yürüyerek, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

CHP Mersin İl Örgütü, Mersin Valiliği'nin hazırladığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programının sönük olduğu gerekçesiyle ayrı bir 19 Mayıs kutlama etkinliği düzenledi. CHP'liler, öğle saatlerinde İstiklal Caddesi üzerinde bulunan CHP Mersin İl Başkanlığı önünde bir araya geldi. Alternatif kutlama programına CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile İsa Gök, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı ve çok sayıda partili katıldı. CHP'nin alternatif kutlamasına İşçi Partisi üyeleri, bazı sendikalar, dernekler ve sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

İl binası önünde davul-zurna eşliğinde halay çeken CHP'liler, buradan Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdüler. CHP Milletvekilleri Atıcı ve Gök ile Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan ve Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım'ın kortejin önünde kol kola girdiği, partililerin Türk bayraklarıyla katıldığı yürüyüş, Cumhuriyet Alanı'nda son buldu. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu'nun, burada Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Milletvekili Atıcı, bugün Mersin'de kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda iki büyük ayıbın yaşandığı söyledi. Birinci ayıbın Atatürk Anıtı'na konulan çelenklerin kaldırılıp, yerlere atılması olduğunu belirten Atıcı, "Biz bunları gördük, geldik topladık. Hükümet kutlama programlarını kısırlaştırırsa buradaki işbirlikçileri de işte böyle yapar. Biz de onlara gereken dersleri bu alanlardan veririz. İkinci büyük ayıp ise sabahki Valiliğin programında gençler Cumhuriyet Alanı'na toplatıldı. İstiklal Marşı öncesinde Atatürk'e, şehitlere, silah arkadaşlarına bir saygı duruşunu bile çok gördüler. Atatürk'ün adını her yerden silmek istiyorlar. Her yerden kaldırmak istiyorlar. Biz cumhuriyetçi insanlar olarak alanlarda olduğumuz sürece hiçbir zaman buna izin vermeyeceğiz" dedi.

"SORUMLULUK ÖLMEK GEREKTİRİYORSA ÖLMELİSİNİZ"

Milletvekili Gök ise Türkiye'de bir karşı devrimin başladığı ve artık kurumsallaştığı iddiasında bulundu. 19 Mayıs'ın özünün devrim, emperyaliste başkaldırış ve Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurgulayan Gök, "Bugün bu bayramı festivale, karpuz güzeli yarışmasına çevirenler hesabını verecekler. Bu karşı devrimin farkındayız. Burada başka sivil toplum örgütleri, sendikalar, dernekler var. Bu tepki 'antiemperyalist' bir cephedir. Bu cephe bir direniş cephesi olmak zorundadır. Belki çoğunluk değiliz ama çoğunluk olacağız. Devrimcilik direnmektir, korkmamalıyız. Dişe diş, göze göz, kanımızı vermekten korkmamalıyız. Sorumlu olduğumuz ecdadımız var. Sorumlu olduğumuz Çanakkale şehitleri var. Bu bayraktan, bu topraktan herkes sorumludur. Bu sorumluluk ölmek gerektiriyorsa ölmelisiniz. Direnmek gerektiriyorsa direnmelisiniz. Devrim başka türlü yapılmaz. Antiemperyalist mücadele yumrukla olur, dirençle olur, dişe diş olur. Ey Mersin, bu güzelliği kaptırmayalım; ey Mersin, bayrağımızı düşürmeyelim; ey Mersin, devrimcilerimizi, şehitlerimizi hatırlayalım, alanlara, sokaklara çıkmaktan korkmayalım" ifadeleri kullandı.

İl Başkanı Şanlı ve belediye başkanlarının konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Milletvekili Atıcı ve partililer de müziğin ritmine kendilerini kaptırarak halay çektiler. Çok sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı CHP'nin 19 Mayıs kutlaması olaysız sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Mersin'de 19 Mayıs'ı Farklı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement