CHP Madenciler İçin Lokma Döktürdü - Son Dakika
Güncel

CHP Madenciler İçin Lokma Döktürdü

CHP Madenciler İçin Lokma Döktürdü

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, CHP İlçe Başkanlığı, 13 Mayıs'ta yaşamını yitiren maden şehitleri için 4 Aralık Madenciler Günü'nde lokma döktürdü.

04.12.2015 15:11

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, CHP İlçe Başkanlığı, 13 Mayıs'ta yaşamını yitiren maden şehitleri için 4 Aralık Madenciler Günü'nde lokma döktürdü.

Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için, 4 Aralık Madenciler Günü'nde CHP Soma İlçe Başkanlığı tarafından lokma döktürüldü. 13 Mayıs'ta Soma'da onlarca yaralı ve sakatlar ordusu ile birlikte yüzlerce çocuğun babasız, kadınların eşsiz, anne ve babaların evlatsız kaldığını söyleyen CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, "13 Mayıs, dünya madencilik tarihine kara bir leke olarak iz bıraktı. Büyük acılar yaşandı. Hala yaşanmaya devam ediyor. Hergün eşleri tarafından hayırlı işler diye uğurlanan ve her akşam iş dönüşü geçmiş olsun diye karşılanan maden emekçilerine ve yakınlarına sahip çıkmak hepimizin insanlık görevidir" dedi.

KAPASİTE ÜZERİNDE ÜRETİME SON VERİLMELİ

Madencilik faaliyetlerinde kamu payının arttırılması ve taşeron sistemine son verilmesi gerektiğini savunan CHP'li Elbinsoy, sektör için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

"İş yerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınarak üretimin sürdürülmesi önceliklidir. Teknolojik gelişmelere uyum sağlanarak, kömür damarının durumuna bağlı maden teçhizatlarının kullanımı yaygınlaştırılmalıdır. Tüm maden emekçilerinin düzenli olarak eğitimden geçmeleri sağlanmalıdır. Ocakların kapasitesi üstünde üretim yapılmamalı, çalışanlar buna zorlanmamalıdır. Madencilerin ailesini geçindirebilecek uygun ücret ortamı sağlanmalıdır." - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Madenciler İçin Lokma Döktürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement