CHP'li Loğoğlu: Dışarıdan Büyükelçi, Dışişlerini İktidar Partisinin Arka Bahçesi Haline Getirmek - Son Dakika
Güncel

CHP'li Loğoğlu: Dışarıdan Büyükelçi, Dışişlerini İktidar Partisinin Arka Bahçesi Haline Getirmek

CHP\'li Loğoğlu: Dışarıdan Büyükelçi, Dışişlerini İktidar Partisinin Arka Bahçesi Haline Getirmek

ANKARA -CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Torba Yasa'da dışarıdan atanan büyükelçilere ilişkin yer alan düzenlemeye, "Bu bir nokta da Dışişleri Bakanlığı teşkilatını belli bir ölçüde iktidar partisinin arka bahçesi haline getirmek"...

13.07.2013 14:12

ANKARA -CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Torba Yasa'da dışarıdan atanan büyükelçilere ilişkin yer alan düzenlemeye, "Bu bir nokta da Dışişleri Bakanlığı teşkilatını belli bir ölçüde iktidar partisinin arka bahçesi haline getirmek anlamına gelir" diyerek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, partisine mensup İstanbul Milletvekili Osman Taney Korutürk ile birlikte Torba Yasa'ya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanlığı Teşkilatında çok önemli değişiklikler yapıldığını belirten Korutürk, "Dışarıdan atanan kişilerin de merkez teşkilatında görev almalarına imkan tanıyan bir teklif geldi. O teklif yasalaştı. Anayasaya aykırı. Sınavsız olarak bir insanı memur yapıyorsunuz. Devletle, memuriyetle, dışişleriyle hiçbir ilgisi olmayan birisini teorik olarak bir ülkeye büyükelçi tayin edebileceksiniz, orada bir ay büyükelçi yaptıktan sonra geriye çekebileceksiniz, çektiğiniz zaman da merkeze alıp herhangi bir Dışişleri Bakanlığı genel müdürlüğünde hatta Müsteşar olarak kullanabileceksiniz. Bu fevkalade sakıncalı" dedi.

-"İKTİDAR PARTİSİNİN ARKA BAHÇESİ HALİNE GETİRMEK ANLAMINA GELİR"-

Loğoğlu da, "AKP'nin bu girişimi iktidara geldiklerinden beri devlet dairelerinde kadrolaşma girişimlerinin bu sefer Dışişleri Bakanlığı teşkilatına uzanan halkasıdır. Yani orada da istedikleri, kendilerine biat eden kişileri merkez teşkilatında en üst görevlere getirmek girişimidir. Bu bir nokta da Dışişleri Bakanlığı Teşkilatını belli bir ölçüde iktidar partisinin arka bahçesi haline getirmek anlamına gelir" dedi.

Yurt dışı örgütlenmesi bağlamında CHP'nin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Loğoğlu, "Bugüne kadar Almanya, Avusturya, İsviçre, Fransa, Belçika gibi ülkelerde örgütlenmemizin alt yapısını tamamladık. 1 Temmuz 2013 tarihi itibarıyla Washington'da bir temsilciliğimiz faaliyete geçti" dedi.

Korutürk, Dışişlerine dışarıdan atanan büyükelçilerin merkezde görev yapmalarının sakıncasına dikkat çekerek, "Dışişleri bir kariyer, sınavla giriyorsunuz. Tümen komutanlığına ya da kolordu komutanlığına dışarıdan asker olmayan birisini tayin etmek gibi bir şey oluyor" dedi.

Bir soru üzerine Korutürk, "Anayasa Mahkemesine başvuracağız. Bu sürecinde eğer yerleşirse istifa edip etmemek meslekte olan arkadaşların kendi ihtiyarındadır. Ben kendim meslekte olsaydım o süreç bittiği zaman bu yasalaşırsa istifa ederdim" dedi.

"Ergenekon sanıklarının tahliye talebi reddedildi ne diyorsunuz?" sorusuna da Loğoğlu, "Hukukta genel ilke alınan kararların daima vatandaşların tutuklu olsun olmasın en erken noktada lehine kullanmaktır. Biz mahkemelerden, yargıçlardan bunu bekliyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Loğoğlu: Dışarıdan Büyükelçi, Dışişlerini İktidar Partisinin Arka Bahçesi Haline Getirmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement