CHP'li Kaleli İnegöl'deki Dere Kirliliğini Meclis'e Taşıdı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kaleli İnegöl'deki Dere Kirliliğini Meclis'e Taşıdı

CHP\'li Kaleli İnegöl\'deki Dere Kirliliğini Meclis\'e Taşıdı

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde mezbaha, mesken ve sanayi atıkları nedeniyle hızla kirlenen, çevreye yaydığı kötü koku sebebiyle insan sağlığını tehdit eden Kalburt Deresi ile balık...

18.10.2013 13:15

Chp Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde mezbaha, mesken ve sanayi atıkları nedeniyle hızla kirlenen, çevreye yaydığı kötü koku sebebiyle insan sağlığını tehdit eden Kalburt Deresi ile balık ölümlerinin meydana geldiği Kulaca Deresi'ndeki kirliliği soru önergesi ile Meclis'e taşıdı.

CHP'li Kaleli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yanıtlanmasını istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, İnegöl ilçesinde bulunan Kalburt Deresi'ndeki kirliliğin tarımsal alanları tehdit etmeye başladığını belirtti. Kaleli, çevresinde bulunan belediyeye ait Sahipsiz Hayvanlar Bakım Evi, mezbaha, mesken ve sanayi atıkları yüzünden hızla kirlenen Kalburt Deresi'nin yaydığı ağır kokusuyla insan sağlığı için de tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Yine İnegöl'ün Kulaca Deresi'nde yaşanan balık ölümlerinin de Kulaca köylülerinde korku ve endişe yaratmaya devam ettiğini kaydeden Kaleli, yakınında faaliyet gösteren tavuk fabrikasından atıldığı iddia edilen kostikli suyun balıkları öldürdüğünün, dereden yapılan sulama sonucu ürünlerinin kuruduğunun köylüler tarafından ifade edildiğini belirtti.

Kaleli, Bakan Eker'e iki dere ile ilgili şu soruları yöneltti:

"İnegöl'de tarımsal sulamada kullanılan ve bölge halkı için büyük önem taşıyan Kalburt ve Kulaca derelerindeki kirlilik sorunuyla ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır?

Kalburt ve Kulaca derelerinde su ve balık numuneleri alımları ve kirlilik ölçümleri hangi aralıklarla yapılmaktadır?

Derelerde kirliliğe sebep olan ve tarımsal alanlarla insan sağlığını tehdit eden atıklarla ilgili gerekli araştırma ve yaptırımlar uygulanmakta mıdır? Şikayetler üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından "Dereden numune alındı ve temiz çıktı" denilmesine rağmen balık ölümlerinin ve çevreye yayılan kötü kokuların sebepleri nelerdir? Kirliliğe neden olan tesislerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bildirimde bulunulmakta mıdır?" - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Kaleli İnegöl'deki Dere Kirliliğini Meclis'e Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement