Chp'li Işık Performans Sistemini Sordu - Son Dakika
Güncel

Chp'li Işık Performans Sistemini Sordu

Chp\'li Işık Performans Sistemini Sordu

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, "Doktorlardan hastaları iyileşsin, performansı yükselsin diye mucizeler mi gerçekleştirmesi mi bekleniyor?" diye sordu.

18.02.2013 13:19

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, "Doktorlardan hastaları iyileşsin, performansı yükselsin diye mucizeler mi gerçekleştirmesi mi bekleniyor?" diye sordu.

Işık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "İlaç ve tedavi harcamalarının 35 milyar lirayı aşması üzerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başkanlık ettiği Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda sağlık alanına ilişkin önemli kararlar alındı. Kurulda doktorların performans sistemine çeki düzen verilmesi kararlaştırıldı. Yaptığı muayene ve ameliyat sayısına göre maaştan çok performans ücreti alan doktorların, hastayı iyileştirme kriterine geçilmesi kararlaştırıldı. Sağlık Bakanlığı'nın son şeklini vereceği yeni sistemde, yapılan işlem sayısından çok hastaların şifa bulması ve çabuk taburcu olması önemli olacak" diyerek şu soruları yöneltti:

"Hastaları iyileşmeyen doktorlar ne yapacak? Doktorlardan hastaları iyileşsin, performansı yükselsin diye mucizeler mi gerçekleştirmesi mi bekleniyor?

Birçok hoca ve akademisyen doktoru hastanelerden uzaklaşmaya zorladığınız bu dönemde yeni mezun doktorlardan nasıl bir performans bekliyorsunuz?

Bu sistem ile doktorları performans yükseltmek için yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterilmiş operasyonlar yapmaya zorlamak değil midir? Benim doktorum işini bilir mi denilmek isteniyor?

Günde 3 değil 5-6 ameliyat yapmalısınız ki puanınız artsın, hastaya ayrılan muayene süresi ve operasyon süresi azalmalı, nitelik bozulmalı, işlem sayısı artmalı, puan artmalı, performansın ancak bu şekilde artacağı görüşüne katılıyor musunuz?

Performansları artsın diye bu sistem ile tam iyileşmeyen hastalar hemen taburcu edilerek hayatları tehlikeye atılmayacak mı?

Bu uygulamayla doktorlarımızı cüzdanı ile vicdanı arasında bırakmış olmuyor musunuz?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Işık Performans Sistemini Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement