CHP'li Işık: Kaymakamın Eşinin Çok Acil Bir Durumu Var İse Neden 112 Aranmamıştır? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Işık: Kaymakamın Eşinin Çok Acil Bir Durumu Var İse Neden 112 Aranmamıştır?

CHP\'li Işık: Kaymakamın Eşinin Çok Acil Bir Durumu Var İse Neden 112 Aranmamıştır?

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, "Acil serviste tek başına nöbet tutan doktoru ayağına çağıran kaymakam ve baskı yapan yetkililer hakkında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

29.01.2014 10:24

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, "Acil serviste tek başına nöbet tutan doktoru ayağına çağıran kaymakam ve baskı yapan yetkililer hakkında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Işık, Sağlık Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, " Şırnak'ın Güçlükonak İlçesinin Kaymakamı Halit Benek, hastalanan eşini hastaneye götürmek veya cankurtaran çağırmak yerine acil serviste tek başına nöbet tutan doktoru evine gelmeye zorlamış, doktorun isteği reddetmesi üzerine Şırnak Valisi ve İl Sağlık Müdürü tarafından kaymakamın evine gitmesi yönünde baskı yapılmıştır" dedi.

Işık, Sağlık Bakanına şu soruları yöneltti:

"Kaymakamın eşinin çok acil bir durumu varmış. Çok acil bir durumu var ise neden 112 aranmamıştır?

Kaymakamın eşinin vatandaşlardan farkı nedir ki Şırnak Güçkonak ilçesindeki acil serviste nöbetçi tek doktoru ayağına çağırmıştır?

Vali, kaymakam ve sağlık il müdürünün, doktorun kaymakamın evine gitmesi durumunda gelecek olan acil vakalara kimin bakacakları yönünde bir fikirleri var mıdır?

Bulunduğu yerde tek doktor olan; kaymakam, vali ve il sağlık müdürünün baskısına rağmen görev yerini terk etmeyen doktor sizce yanlış mı yapmıştır?

Acil serviste tek başına nöbet tutan doktoru ayağına çağıran kaymakam ve baskı yapan yetkililer hakkında herhangi bir işlem yapayı düşünüyor musunuz?

Görevini sadık bir şekilde yapan söz konusu sağlık çalışanınızın maruz kaldığı bu muamele karşısında ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Sağlık çalışanlarına şiddetin pik yaptığı bir zamanda bu tür mobbing uygulamalarından haberiniz var mıdır?

Özellikle hekimliğin onurunu ayaklar altına alan bu tür uygulamalar bir hekim olarak sizi rahatsız etmiyor mu?

Bu hekimi bundan sonra amirleri tarafından gelecek baskılara karşı koruyacak mısınız?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Işık: Kaymakamın Eşinin Çok Acil Bir Durumu Var İse Neden 112 Aranmamıştır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement