CHP'li Işık, Erzincan'daki Gömülü Dinamitleri Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Işık, Erzincan'daki Gömülü Dinamitleri Meclis Gündemine Taşıdı

CHP\'li Işık, Erzincan\'daki Gömülü Dinamitleri Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzincan Kemah'da gömülü yakalanan dinamitleri Meclis gündemine taşıyarak, "Yapılan HES'lerde çevre tahrip edilerek oradaki yapılan malzemeler nereye gitti, hiç kimse bilmiyor.

10.04.2014 12:24

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzincan Kemah'da gömülü yakalanan dinamitleri Meclis gündemine taşıyarak, "Yapılan HES'lerde çevre tahrip edilerek oradaki yapılan malzemeler nereye gitti, hiç kimse bilmiyor. Kontrol denen bir şey yok" dedi.

Işık, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Işık, 1 Nisan'da Erzincan'ın Kemah İlçesi'nde yakalanan dinamitlere işaret ederek, "Bir araştırma yaptım. Bir demiryolu köprüsünü düşünün o köprüye 5 kilo dinamiti yerleştirdiğin zaman o köprü yerle bir ediyorsun" derken, "Yapılan HES'lerde çevre tahrip edilerekten oradaki yapılan malzemeler nereye gitti hiç kimse bilmiyor. Kontrol denen bir şey yok" dedi.

Dinçer de, "Neredeyse 15 tona yakın patlayıcının bu kadar gelişi güzel bu kadar tedbirsiz ortalığa saçılmasının bir sorumlusu yok mudur? Hem de tek geçimi hayvancılık olan bir bölgede götürüp meraya gömülmesinin mantıklı bir yönünü siz izah edebilir misiniz?" diye sordu.

-"TÜRKİYE YOL GEÇEN HANINA DÖNMÜŞTÜR"-

Türkiye'nin yol geçen hanına döndüğünü iddia eden Dinçer, "Sınırlarımız maalesef özellikle Suriye sınırımız yol geçen hanına dönmüştür. Sınır güvenliği diye bir şey kalmamış orada.Bu dinamitler teröristlerin eline de geçebilirdi" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Işık, Erzincan'daki Gömülü Dinamitleri Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement